Tako neobični i originalni pokloni kojima nitko neće odoljeti! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tako neobični i originalni pokloni kojima nitko neće odoljeti!

Tekst:

Bonjour.ba

DIZAJN SAVJETI
22.12.2014.

Do blagdana je ostalo još taman toliko da, ako se danas ili eventualno sutra odlučite za naručivanje poklona preko neta, ti isti pokloni vas stignu obradovati u 2014. Ili nekog vama dragog.  Osim odjeće, kozmetike ili modnih dodataka, evo nekoliko unisex poklona, za koje garantiram da će kreativnim osobama izmamiti upravo onaj izraz lica koji želimo gledati u narednih nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepi i praktični. Ili praktični i lijepi. Redoslijed i dan danas izaziva pomutnju u redovima teoretičara, nešto kao kokoš i jaje.

Kako god, slijede ideje za darove od kojih nećete gladovati cijeli siječanj:

Ikona dizajna, popularni Citrus squeezer, jednako je dekorativan i funkcionalan, visok 29cm, promjera 14cm, napravljen od lijevanog i poliranog aluminija. Simbol je kako za Philippa Starka,  tako i za Alessi, a predstavlja i stalnu postavku Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku.

01

02

Svaki stylish interijer traži drveni set za posluživanje PUU, što na finskom znači drvo. Pet podložaka geometrijskih oblika zajedno tvore zanimljive kompozicije s kojima će Vaš stol izgleda kao mala tvornica kreativnosti. Popularna dizajnerica Ana Tevšić kaže kako broj kombinacija još uvijek tražimo!

03

04

05

OSTRICHPILLOW ili San uredskog djelatnika, putnika, radnika. „Ubiti oko“ u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mjestu s ovim poklonom postaje moguće. Svi komadi iz serije proizvoda preko noći su postali omiljeni komadi za darivanje. Razmislite i vi o njemu ;)

07

08

09

Skandinavski dizajn u bilo kojoj prostoriji u stanu?! Može! Točkaste vješalice marke Muuto dostupne su u tri veličine: S, M i L. Jedna, dvije ili nekoliko njih na zidu, u zanimljivim međusobnim odnosima, djeluju kao prava mala umjetnička kompozicija!

11

12

13

Već nekoliko sezona čipka je omiljeni motiv primjenjiv na 100 načina. Našao je mjesto i u mojim poklonima, u zanimljivoj interpretaciji kodnog imena BašČipka! Lepoglavska, paška ili hvarska čipka kao keramički podložak za vruće predmete ili kao zidna dekoracija? Duh hrvatske baštine pretočen je u praktični predmet koji nosi i poruku! Za ovaj originalni dizajn zaslužna je Grupa VIL*e, a podložak dolazi u dvije dimenzije, 15x15x0,8cm (mala) i  20x20x0,8cm (velika).

14

15

Plastična Kanta ili kantica Garbino Can koju je dizajnirao Karim Rashid davne 1996.godine, a proizvodi ga Umbra, danas se nalazi i u MoMA u New Yorku, Brooklyn Museum of Art, Chicago Athenaeum Museum ili Montreal Museum of Decorative Arts.  Proizvodi se u nekoliko različitih dimenzija, pa će svoju primjenu naći kao kanta za smeće, vaza za cvijeće ili nešto treće.

16

17

 

 

Ashley je 550 grama teška stolna pepeljara, dizajn poznatog hrvatskog produkt dizajnera Filipa Gordona Franka. Kosi, asimetrični bridovi pepeljare služe umjesto standardnih utora za cigaretu, a osim kao pepeljara, Ashley može poslužiti i kao posuda za odlaganje sitnih predmeta, jer njena funkcija oblikovno nije strogo definirana.

18

19

20

Felt je set od tri posude za odlaganje napravljene od prirodnog filca debljine 2mm, koji formira posudu mekih linija pretvarajući dvodimenzionalnu tkaninu u 3D prostor. Atraktivne boje u tri veličine (17x17x9 cm velika, 15x15x7 cm srednja, 13x13x6 cm mala ) Felt, dizajnerice Svjetlane Despot je odličan vizualni detalj, ali i praktičan komad za odlaganje različitih stvari.

21

22

Osobno tvrdim da s poklonom u obliku čaše nikad ne možete pogriješiti. Ove čaše se originalno zovu Cognac, dizajnirala ih je Rikke Hagen za Normann Copenhagen. Oblik koji savršeno pristaje i u ruci i dok se sigurno njiše na stolu idealan je dar ljubiteljima lijepih stvari.    

23

24

 

Za atraktivan izgled radnog stola treba vam tzv. držač za pisma. Naravno da može poslužiti i za papire ili novine. Metalni, dimenzija 175mm,x60mmx240mm, crni ili bijeli. Velika prednost je materijal od kojeg je izrađen, zahvaljujući kojem može poslužiti i za kačenje kojekakvih napomena i poruka magnetima. 

27

28

 

 

Želim Vam Lijepe i Kreativne blagdane!

Izvor podataka i fotografija:

http://www.alessi.com

http://www.anatevsic.com/

http://www.studiobananathings.com/

http://www.muuto.com/

http://www.dizajnholik.hr/

http://designvile.com/

http://www.umbra.com/

https://www.flickr.com

http://www.pes.hr/

http://www.takemehome.hr/

http://www.normann-copenhagen.com/

http://www.mazeinterior.se/

 

 

martina modamo kolumnist

 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno