Brend TAKO ceramics je predstavio novu kolekciju vazni, a pored boje nas je dojmio i oblik - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Brend TAKO ceramics je predstavio novu kolekciju vazni, a pored boje nas je dojmio i oblik

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
16.1.2022.

TAKO ceramics je brend iz Sarajeva iza kojeg stoji Tatjana Kovačević-Vidović, a u pitanju je izrada ručno rađenog posuđa, nakita i predmeta od gline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brend koji postoji od 2015. a do sada je uspio skupiti mnoge fanove i zaljubljenike u unikatan dizajn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tatjanin rad pratimo već dugi niz godina, a sada nas je dojmila nova kolekcija ukrasnih vazni neobičnog oblika. Naime, radi se o vazama u obliku kruga. Kako je objašnjeno ispod fotografije da je krug jedan od temeljnih arhetipskih simbola. Simbolizira potencijal i mogućnost, evoluciju, ciklični razvoj, beskonačnost i bezgraničnost. A ta simbolika nas oduševljava, jer ovom svakako specifičnom predmetu, daje veći smisao. Ciklični ili oblik kruga, pretpostavljamo nije nimalo lako kreirati, a Tatjana ispod fotografije navodi:

Ova kolekcija se sastoji o nekoliko modela vazni, različitih veličina i nijansi. Prevladava boja bijele gline, sa dodatkom crvene, a također su obojene u cikličnim pokretima, tako da odaju i smirujući efekt. Idealno će se uklopiti kao centralna vazna sa cvijećem na vašem stolu, a može biti i odličan dekorativni dodatak vašim interijerima. Svidjet će vam se i to da su uz ove vazne kreirane i čaše sličnog dizajna i ukrašavanja, koje će biti savršen par vašoj vazni. 

Za upite i narudžbe ovih proizvoda zapratite njihov Instagram i Facebook profil. 

* * * 
Naslovna fotografija: @takoceramics

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno