TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 14.9.2016.

Povodom otvaranja novog objekta popularne sarajevske cafe-pekare 'Mrvica', u Sarajevo će 1. 10. 2016. stići poznati kuhar svjetskog glasa, Rudolph van Veen, našoj publici poznat sa Tv kanala 24kitchen. Posebno za ovu priliku bit će upriličeno druženje sa Rudolphom, koji će svoje vještine pokazati pred posjetiocima novog, drugog po redu, objekta cafe-pekare 'Mrvica' u ulici Jelića.

„Ponosimo se činjenicom da je ovaj vrsni majstor svog zanata pristao biti naš gost i tako uveličati naše veliko otvorenje, koje pravimo zbog naših sugrađana kako bi imali nesvakidašnji događaj na kojem mogu ponešto naučiti, ali i probati neke od njegovih specijaliteta koje smo svi zajedno do sada mogli gledati samo na TV ekranima“, istakla je Dina Ramić-Husomanović, vlasnica popularne “Mrvice“. Kako je istakla, ovo je samo jedan u nizu poslovnih poteza kojima “Mrvica“ želi organizirati susrete sa kuharima svjetskog glasa kako bi i Sarajevo imalo priliku da ih ugosti, a ljudi iz ove branše nauče mnogo toga novog i obogate svoju ponudu.

Rudolph van Veen nizozemski je kulinarski majstor i televizijski voditelj. U domovini je popularnost stekao zahvaljujući emisiji Life & Cooking, dok je međunarodnoj javnosti postao poznat zahvaljujući emisiji Rudolph's Bakery koja se emitira na kanalu 24Kitchen. U 27. godini života osvojio je SVH Master titulu kao najviše nizozemsko priznanje koje se može osvojiti. Rudolph je prvi ponio obje titule u Nizozemskoj "Master Chef" i "Master Patissier", dok je osvajao nagrade na natjecanjima od Frankfurta i Sidneja, do Londona i Singapura. Sa četvoricom kolega slastičara, 1999. osnovao je Dutch Pastry Team koji se bavi promocijom pekarstva i slastičarstva na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Rudolph van Veen 1

“Sve koji vole biti kreativni u kuhinji, a posebno one koji vole slatke delicije, pozivamo da nas posjete 1. 10.-og i obećavamo im najslađe druženje godine uz Rudolpha i Mrvicu!“, poručila je Ramić-Husomanović.


Foto i tekst: Caffe slastičarna Mrvica PR


Bonjour

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

TEKST: Adelisa Mašić

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

Kako se Bonjour Edit polako približava kraju, rituali postaju još jednostavniji. Dan 12 ne traži recepte, kupovinu ni planiranje. Traži samo da od onoga što već imaš napraviš mali, lijep trenutak.

Danas pravimo mini snack board. Ne za goste, ne za Instagram, nego za sebe. Onaj tanjir koji ne mora biti savršen, ali izgleda kao da si mu posvetila malo pažnje.

 



Snack night je idealan za večeri kada nisi gladna za ‘pravu večeru’, ali želiš nešto grickati. I još bolje, kada želiš da to izgleda lijepo, a ne kao da si sve pojela direktno iz pakovanja.

 



Kako napraviti mini snack board?  

Uzmi male tanjire ili dasku za rezanje i složi snackove koje već imaš kod kuće. Poenta nije količina, nego kombinacija.

Možeš uključiti:

• komadiće sira
• orašaste plodove ili bademe
• krekere ili tostirani hljeb
• masline ili sušeno voće
• nekoliko kockica čokolade


 



Nije važno šta tačno biraš. Bitno je da složiš, a ne samo izvadiš. Da razmisliš o bojama, teksturama i rasporedu, makar na dvije minute.

 



Zašto snack night?  

Zato što način na koji jedemo često utiče na to kako se osjećamo. Mini snack board pretvara obično grickanje u mali ritual. Sporiji zalogaji. Manje nesvjesnog jedenja. Više uživanja.

 



Ovo nije ‘zdrava večera’ niti pravilo kako treba jesti. Ovo je samo podsjetnik da i male stvari mogu izgledati lijepo i imati svoj trenutak.

 



Za kraj  

Ako želiš, zabilježi današnji snack night u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija tanjira, detalja ili samo bilješka da si večeras sebi napravila mali estetski predah je sasvim dovoljna.


anigif


I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.

 



Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!

Foto: @foodfotoaestetic


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!