Kako njegovati kosu i kožu prije i nakon odlaska na bazen?

ZDRAVLJE I NJEGA
8.7.2020.

Ljeto je sunce, kratke hlače, lepršave haljine, sladoled, kokteli, preplanuli ten i naravno kupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plivanje je ne samo odlična vježba za cijelo tijelo, već također pomaže u relaksaciji i osvježenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa toplim vremenom odmah iza ugla, vjerojatno ste već pripremili svoju torbu za plažu s novim kupaćim kostimom, ručnikom i omiljenim sandalama, ali prije nego što uronite, trebali biste razmisliti i o pripremi vaše kose i kože.

Foto: unsplash.com

Učinci klora na kosu, mogu biti jednako neprijatni i za vašu kožu ako niste pažljivi i upravo zbog toga smo istražili što stručnjaci preporučuju za njegu kože i kose prije i nakon kupanja u bazenu.

PRIPREMITE KOŽU ZAŠTITNOM KREMOM

Klor se dodaje u bazene za dezinfekciju i sprečavanje porasta te širenja bakterija, ali je zbog svoje prirode uzrok i nadražujućeg kontaktnog dermatitisa, odosno crvene, suhe i kože koja svrbi. Kako bi izbjegli ovaj efekt pripremite kožu sa zaštitnom kremom prije nego što uđete u bazen. Potražite proizvode sa glicerinom, prirodnim uljima ili vazelinom koji su navedeni kao jedni od sastojaka. Bonus će biti krema koja sadrži dimetikon koji stvara granicu između klora i vaše osjetljive kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Seder ☼ Travel + Fashion (@amyseder) on

NANESITE REGENERATOR ZA KOSU

Kapica za kupanje je najbolji način zaštite kose, posebno ako je ona kemijski tretirana, ali ako ne preferirate kapicu, stručnjaci za kosu preporučuju da prije dolaska na bazen, naprimjer noć prije, nanesete regenerator. Na taj način ćete stvoriti zaštitni sloj između vaše kose i klora te pomoći zaštiti folikula kose.

ISTUŠIRAJTE SE I HIDRATIZIRAJTE ODMAH NAKON KUPANJA U BAZENU

Ako pričekate dok se ne vratite kući da se istuširate nakon kupanja, činite veliku grešku jer što duže klorirana voda „sjedi na koži“, stvara se dodatna suhoća. Možete koristiti hidratantni šampon i gel da biste uspostavili pH ravnotežu. Nakon ispiranja ponovo nanesite hidratantnu kremu za obnavljanje hidratacije kože.

Foto: unsplash.com

POSUŠITE KOŽU RUČNIKOM

Nakon kupanja u bazenu, možda ćete doći u iskušenje da legnete na svoj ručnik i pustite da vas sunce svojim zrakama osuši, ali to nije najbolja ideja. Sušenje zrakom dovest će do veće suhoće kože pa se preporučuje ispiranje čistom vodom, a zatim se osušite pamučnim ručnikom. Nakon toga, vrijeme je za dobivanje onog savršenog preplanulog tena, naravno sa šeširom i nakon nanošenja SPF-a.

ZDRAVLJE I NJEGA , 8.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

themonogrammedlife.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno