Sutra promocija Udruženja modnih djelatnika i kostimografa ‘‘MODIKO’‘ - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sutra promocija Udruženja modnih djelatnika i kostimografa ‘‘MODIKO’‘

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
26.1.2011.

Napokon, mi bismo rekli!Zemlja s toliko kreativaca na modnom polju si jednostavno nije više mogla priuštiti da nema udruženje kakvo je MODIKO.Iako je udruženje osnovano još u ljeto 2010., sutra 27.01. u 18 sati u kafe-klubu Gogo na Ciglanama (Sarajevo),  Mehremića trg 13, će se održati njegova promocija.  Osnivači Udruženja su Amna Kunovac-Zekić i Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, a čine ga renomirani modni dizajneri, profesionalci usko povezani sa modnom strukom i kostimografi. Udruženje  je osnovano radi ostvarivanja zajedničkih interesa svih članova, poticanja kreativnih sposobnosti članova, edukacije, razvoja i podizanja mode i kostimografije u BiH na viši nivo i približavanje svjetskim standardima, promociju BiH mode i kostimografije u zemlji kao i u svijetu te ostvarivanje internacionalnih kontakata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

„Udruženje je napravljeno sa ciljem da se modna profesija uzdigne na viši nivo, da ostvarimo saradnju sa regionom i svijetom, te da ostvarimo prodor na tržište  ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i šire, i da pokušamo istaći da je modna idustrija bitna grana u privredi, a ne samo zabava za široke mase“, kaže Jasna Hadžimehmedović-Bekrić.

 

Image 

 

„Pozivamo sve zainteresovane da dođu na ugodno druženje i promociju modnog udruženja i websitea „Modiko“ . Tom prilikom ćemo vas upoznati sa ljudima koji čine to udruženje, kao i sa našim ciljevima i razlozima zašto smo se udružili“, dodaje Amna.


Ostali članovi društva su: Lena Stefanović , Kao Pao Shu, Gasha Miladinović, Lejla Hodžić, Ljiljana Majkić, Milan Senić , Ata Omerbašić, Emina i Nermina Hodžić, Maja Talović, Ensar Dervišbegović, Sanja Džeba, Vanja Lisac .

 

 

modamo.info

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno