TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 18.6.2020.
Uređivanje ujutro ponekad znatno olakšava činjenica da već imamo ideju što želimo odjenuti, a dodatan plus su brze frizure za koje će vam trebati do pet minuta.
Frizure koje smo pronašli imaju prednost zbog činjenica da ih je lako kreirati i doma uz dodatke i proizvode koje već imate, a izgledaju neodovoljivo i ženstveno.
Od romantičnih lokni, preko eksperimentiranja sa polupodignutom kosom, elegantne punđe, pa sve do onih prijedloga koji uključuju satenske vrpce, ovaj report sastoji se od frizura koje svi volimo.
Zavirili smo na Instagram profil @missysueblog i pronašli inspiraciju za nove frizure kroz tjedan. Isprobajte ove brze, no, profinjene i moderne ideje kako biste od #badhairday vašu frizuru transformirali u prekrasnu elegantnu i romantičnu frizuru.
TEKST: Bonjour.ba
Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!
Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja.
Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce.
Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.
Spicy tuna pašteta
Sastojci:
Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus.
Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.
Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak
Sastojci:
150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli)
1-2 kašike maslinovog ulja
Prstohvat soli, bibera
Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano
Parmezan
Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji.
Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!