Stvarne ljepotice talijanskog Voguea

MODNE VIJESTI
7.6.2011.
Franca Sozanni odavno pokazuje da ne želi biti još jedna modna urednica u nizu. Moć koju nosi uloga urednice talijanskog izdanja magazina Vogue iz godine u godinu koristi za promicanje ciljeva koje smatra značajnima, ne samo u svijetu mode, nego i svijetu uopće. Još uvijek se jako dobro sjećamo crnog izdanja otprije tri godine, kada je cijeli broj bio posvećen tamnoputim manekenkama. Tada se Franca borila protiv rasizma u modnoj industriji, koja je katkad ignorirala crne modele.Ovaj put urednica je htjela dati svoj doprinos borbi protiv anoreksije o kojoj nerijetko govori. Njeno oružje su naslovnice modne Biblije. Novo izdanje stoga nosi naziv "Belle Vere", a naslovnicu i središnji editorijal krase punašne Candice Huffine, Tara Lynn i Robyn Lawley.

"Ljepota ima više lica. Bile žene visoke, niske, s oblinama ili mršavice, postoje ljudi koji im se dive. Tijelo raskošne žene je fascinantno zbog proporcija i oblina koje druge žene nemaju. Erotske fantazije koje su opisivali veliki pisci obično uključuju žene sa ovakvim tijelom."

Upravo zbog toga popratni editorijal je naglašeno erotičan, te nije dopadljiv svačijem ukusu. I ta činjenica ponovno pokreće debate, što je i bio cilj jedne od najpoznatijih žena u svijetu mode. Pogledajte o čemu govorimo.

I, iako vam je prva asocijacija vjerojatno Ellen von Unwerth, za fotografije je, naravno, zaslužan Steven Meisel.

PreviousNext

A.S.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: