Street Style Mostar: Proljetne kombinacije na ulicama Mostara - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Street Style Mostar: Proljetne kombinacije na ulicama Mostara

Tekst:

Bonjour.ba

STREET STYLE
17.3.2014.

Mostar dobio vlastitu street style patrolu  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada nedjeljom ujutro sjednete na kavu na neku od osunčanih terasa mostarskih kafića, teško je ne zagledati se u dame koje prolaze pored vas. Mostarke su odavno bile poznate po tomu da vode posebnu brigu o svom izgledu, njegujući specifičan stil koji često iskače iz okvira uobičajenog i uniformiranog, ali u proljetnim danima to je posebno naglašeno. Primijetila je to i ekipa mladih fotografa, koji su se odlučili ovjekovječiti kombinacije sa ulica Mostara na stranici Street Style Mostar. U samo nekoliko dana postojanja stranica je stekla veliku popularnost. Nemojte se stoga iznenaditi ako vas idući put kad se budete šetali ulicama ovog sunčanog hercegovačkog grada, u svojoj pomno biranoj odjevnoj kombinaciji i novim omiljenim parom cipela, netko povuče za rukav i zatraži da pozirate ispred njegovog objektiva.

Ekipu mostarske street style patrole čine tri mlada fotografa - Tomislav Boras, Marko Solomun i Marin Stojanović. Dečki su nam otkrili da nemaju problema s pronalaskom modela na ulici: "Iako je svima čudno kada ih netko slika na ulici, nakon pitanja: 'Za što se to slika?', bude im jako drago kada dobiju odgovor. Svaki zanimljiv grad ima stranicu na kojoj se predstavljaju modne kreacije i stil s ulica. Nakon što smo pomislili da i naš Mostar zaslužuje takvo što, krenuli smo u akciju. Mostarci i Mostarke definitivno imaju stila. Pogledajte samo naše fotografije!"

Najpoznatiji svjetski street style fotografi Scott Schuman, Tommy Ton, Adam Katz Sinding i Goran Čižmešija dobili su konkurenciju. Drage Mostarke i Mostarci, na vama je da im svojim odjevnim kombinacijama date materijala i učinite Street Style Mostar idealnim mjestom za šarolike stilske inspiracije.

Rad ove ekipe fotografa, osim na stranici, možete pratiti i putem Facebooka.

PreviousNext

 

***

Foto: streetstylemostar.com
Tekst: BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno