Story Box -bh.brend koji stvara unikatne, pomno osmišljene poklon kutije koje će oduševiti vaše najmilije - Bonjour.ba -...

Story Box -bh.brend koji stvara unikatne, pomno osmišljene poklon kutije koje će oduševiti vaše najmilije

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
15.4.2020.

Kada želimo darovati naše najdraže, neovisno o prilici, nerijetko smo u potrazi za kreativnim idejama koje će pokazati koliko dobro poznajemo osobu koju darujemo, kao i vrijeme i trud koji su utkani u svaki detalj poklona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo u nedoumici, obično skup par sitnica savršeno dočara željenu emociju, a jedna kreativna dama je cijelu priču potrage za idealnim darom dodatno obogatila i pretvorila u toplo, simpatično iskustvo koje zasigurno mami osmijeh na lice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selma Imamović je osnivačica brenda Story Box koji kreira (personalizirane) poklon kutije unutar kojih se kriju posebno birani domaći proizvodi koji su zapakirani na način da kompletan proces raspakiravanja postaje jedno simpatično iskustvo i uz to, stižu na kućnu adresu. Možete birati između već dizajniranih poklon kutija, osmisliti vašu, dodati personaliziranu poruku..., sam proces izbora poklona jednako je zabavan, kao i raspakiravanje.

O nastanku brenda, odabiru detalja za kutiju, dizajnu Story Boxa, razgovarali smo upravo sa Selmom koja nam je otkrila sve detalje.

Tko je idejni tvorac Story Boxa i što je bila nit vodila za pokretanje ovog brenda?

Kao inžinjer elektrotehnike, cio radni vijek sam provela radeći u domenu tehnologije, ali moja ogromna želja da radim nešto kreativno te da budem poduzetna me navela da pokrenem vlastiti biznis. Kažu da: “Kada radiš ono što voliš, to ne možeš nazvati poslom”; sada mogu reći da je to zasigurno istina, osjetila sam to, doživjela, Story Box je postala moja priča, koju živim gotovo 24 sata na dan.

Selma Imamović

Sama ideja je nastala spontano, iz vlastite potrebe i nemogućnosti da želje i zahtjeve ispunim trenutnom ponudom na tržištu. Kada se to ukomponuje s težnjom da izrazim svoju kreativnost, znala sam da imam odličnu ideju. Ali, ideju koju je sada bilo potrebno realizovati. To je bio proces koji je trajao godinu dana, pri čemu se vodilo računa i o najmanjim detaljima - logu, dizajnu, izgledu kutija, pakovanju, proizvodima, prezentaciji. Ideja je rasla sve više, a utisak onih koji su imali priliku vidjeti i dobiti Story Box bio je podsticaj da sam na pravom putu.

Što Story Box čini posebnim i izdvaja ga na tržištu?

Osnovna misao vodilja moga tima može se sažeti u rečenici: “Don’t buy a gift, buy an experience”.
Želja nam je bila da Story Box ne bude naprosto samo tek još jedan poklon, već posebno iskustvo, doživljaj - kako za onoga koji poklon daje, tako i za onoga kome se poklanja. Znali smo i da je veliki dio tog iskustva upravo pakovanje, odnosno doživljaj raspakiranja. Željeli smo da to raspakiranje Story Boxa postane vlastita priča, sa mnogo slojeva i simpatičnih detalja kojim unosimo glamur u svakodnevni život.

U svakom Story Boxu se nalaze kartice s porukama koje ispisujemo ručno prema želji kupca, upakovane u kuvertice s voštanim žigom, što daje još jedan osobni dodir cijelom iskustvu.

Story Box je priča za svaku priliku, svaku generaciju, za žene i muškarce.
Bez obzira na povod poklona, nerijetko se sam čin kupovine može pretvoriti u zamorno iskustvo. Od pronalaženja ideje, višesatne potrage za zamišljenim proizvodima u, kako se nekada to čini, beskonačnom nizu prodavnica, gužve, stresa, čekanja u redovima, pa sve do nespretnog pakovanja samog poklona.

Story Box, ne samo da olakšava ovaj proces, jer cio “zamorni” dio cjelokupnog iskustva se prepušta Story Box timu, već kupac dobiva priliku pokloniti nešto drugačije od uobičajenog. Iz udobnosti vlastitog doma, dovoljno je da odabere svoj omiljeni Story Box, a mi ćemo ga dostaviti na adresu – upakovan do savršenstva!

Što sve može sadržavati jedan Story Box? Možemo li naručiti poklon prema željama ili biramo gotove poklon pakete?

Svaki Story Box uključuje pažljivo odabrane proizvode, napravljene s ljubavlju i predanošću. Želja nam je da prevladavaju handmade proizvodi malih radionica, koje i same imaju svoju priču. Pakovanje je također moralo biti savršeno, pa su kutije, zbog specifičnih zahtjeva, uz naš dizajn rađene u tri države - Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Turskoj.
Logo i natpisi na pakovanju su rađeni tehnikom zlatotiska, za još luksuzniji doživljaj.

Imamo u ponudi više različitih boxova, kojima dajemo nazive i smještamo ih u određenu temu, pa tako na primjer imamo “The Long Weekend” - Story Box za savršen spa vikend kod kuće, “Power Girl Kit” - super set za mladu poslovnu ženu, “Story for two” - Story Box za mladence i mnoge druge boxove. Naravno, uvijek ćemo nastojati ispuniti želje našim kupcima, pa ukoliko neki proizvod iz našeg Story Boxa žele zamijeniti nekim drugim, to ćemo rado učiniti.

Tko su vaši suradnici?

Naše suradnike smo birali baš pomno. To su uglavnom radionice iz Bosne i Hercegovine i okruženja, pokrenute s ljubavlju, željom za promjenom, doprinosom očuvanju prirode, koje jako puno polažu i na kvalitet svojih proizvoda, ali i na dizajn - za nas veoma bitan aspekt ove priče. Između ostalih tu je nevjerojatan tim Silvan Natural Cosmetics, koji su dobili nagradu od prestižnog Vogue magazina za najluksuzniji prirodni sapun “sa svrhom”, sapun iz čijeg pakovanja, kada se zasadi u zemlju, nikne cvijeće. Ta me priča i simbolika oduševila i znala sam odmah da želim da njihovi sapuni budu dio priče Story Boxa. Sa svojom porukom naprosto su bili savršeni i za Story Box za mladence - za njihovu priču o ljubavi, početcima i rastu. Tu su još i nevjerovatni Amani pilinzi, koji su rađeni posebno za Story Box, potom Sabi prirodna kozmetika i mnogi drugi. Za neke proizvode, poput rokovnika, dizajn smo radili sami. O svemu tome možete čitati i na blogu na našoj web stranici. Stalno smo u potrazi za novim suradnicima, posebnim pričama koje će inspirisati i nas i naše kupce.

Koliko je vremena potrebno za izradu i pakiranje jednog poklon paketa?

Obzirom da je cio koncept unaprijed osmišljen i do najmanjih detalja, sve proizvode koje pakujemo u taj box, već imamo spremne. Na nama je onda da posložimo sve proizvode, personalizujemo box i brižno upakujemo. Prema želji kupca, kartice s porukama ispisujemo ručno i pečatimo u male kuvertice s voštanim žigom. Mi kažemo da je Story Box savršen način da upakujete svoje najljepše riječi i poklonite ih nekom dragom, bitnom. Za nekoga ćemo napisati možda “samo” dvije riječi, ali pisali smo i cijele priče na nekoliko kartica. Ponekad dobijemo molbu da mi napišemo nešto lijepo i prigodno te rado i to činimo. Cijeli proces sastavljanja Story Boxa koji poručite traje par sati i ovisno od Vaše lokacije, na željenoj adresi je već isti dan ili sutradan.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno