Novi broj KIDSinfo magazina je online, a mi smo zavirili na njegove stranice!

MAME RULZ
23.9.2020.

Deseto izdanje KIDSinfo vodiča je zbog globalne pandemije, objavljujeno isključivo u digitalnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u ovom jubilarnom broju su za vas pripremili mnoštvo korisnih savjeta, informacija i iskustava koji će olakšati roditeljsku svakodnevicu u periodu kada se djeca vraćaju u školske klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprkos uslovima u kojima su se vratili, uz vašu pomoć, ali i savjete stručnjaka i drugih mama koje možete pronaći unutar magazina, klinci će biti jednako uspješni kada je riječ o novim školskim izazovima. Njihovu naslovnicu krasi TV voditeljica Milica Kokotović sa suprugom Markom i sinovima Filipom i Stefanom. Uredništvu magazina otkrila je da su svi članovi porodice Kokotović tokom 7. mjeseca bili zaraženi korona virusom te govori o trenutku kada je to saznala, kao i o porodičnoj svakodnevici i druženju tokom izolacije.

Za njihov vodič su o online nastavi i izazovima koje je ona stavila pred roditelje govorile tri poznate bh. mame, glumice Arma Tanović i Mona Muratović te blogerica Marija Hudolin. Obzirom na činjenicu da je pandemija promijenila apsolutno sve aspekte našeg života, a samim tim i proceduru odlaska i ostanka u bolnici, istražili su i kakva su pravila za posjete roditelja ili ostanak u bolnici s djecom u najvećim kliničkim centrima u Bosni i Hercegovini. Budući da mnogi roditelji imaju nedoumice oko sadržaja koje djeca gledaju na pametnim uređajima, istražili su sve o TikTok-u, najpopularnijoj aplikaciji u ovoj godini, kao i načine na koje možete kontrolisati njeno korištenje.

Osim toga, u vodiču možete pronaći i informacije o online programu „Herojsko putovanje“ koje su za djecu i adolescente pripremili u udruženju „Duga“, kao i o početku nove školske godine u školama za djecu Helen Doron Novo Sarajevo i Helen Doron Alipašino Polje. Tu su i informacije o kreativnim sadržajima, restoranima, izletima, mjestima za šoping, igraonicama, rođendanima, kao i teme namijenjene zdravstvenoj brizi o bebama, osnovcima i tinejdžerima.
Više detalja o magazinu, kao i svakodnevnu dozu zanimljivog sadržaja za roditelje, potražite i na njihovoj službenoj web stranici.

MAME RULZ , 23.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno