TEKST: Bonjour.kolumnist
DATUM OBJAVE: 6.5.2019.
Kada se zaželimo promjene koja će unijeti svježinu u našu svakodnevicu, odlazak na frizerski stolac je odabir brojnih dama. Nova frizura pomaže nam da se osjećamo samopouzdanije i poletno, zbog čega nam je čak i minimalan rez ili feniranje kose sjajan boost.
Upravo zbog toga smo u razgovoru s bh.frizerom Stipom Filipovićem razgovarali o provjerenim beauty odabirima koji će pristajati damama s tankom kosom, dugom, ali i ženama koje nose šiške ili imaju kratku kosu. Njegov beauty šalabahter donosimo u nastavku.
***
Kada pričamo o frizurama, mnogi od nas na internetu pretražuju frizure ne uzimajući u obzir da im određena frizura neće pristajati kao dami s fotografije, budući da imaju drugačiji tip kose, ali i oblik lica. Iznimno je važno prilagoditi frizuru svom tipu kose, jer tanka kosa ne može imati jednak volumen kao gusta kosa. Također, kosa koja je jako oštra ne može biti uvijena kao kosa koja je prirodno kovrčava...
KRATKA KOSA
Kad želimo stilizirati kratku kosu najveće pogreške se dešavaju kada želimo pod svaku cijenu imati frizuru. Upravo ta pretjeranost dovodi kratku kosu do stilski neuglađenog looka.
Na opranu kosu stavite malo voska za kosu i ostavite da se prirodno osuši, zatim je dodatno razbarušite prstima ili pak ispeglajte kratku kosu i uredno počešljajte. Besprijekorno ravni pramenovi će dati fantastičan izgled kratkoj kosi. Wet look i kratka kosa također su uvijek dobra ideja.
TANKA KOSA
Ako imate taku kosu, nemojte očekivati da ćete u salonu dobiti bujnu kosu kao s fotografije koju ste pronašli online. Imat ćete frizuru s više volumena nego inače, ali vjerojatno ne volumen kakav ima dama s gustom kosom koju ste vidjeli na fotografiji. Idealan odabir za ovakav tip kose je lagano feniranje kose u stilu sedamdesetih.
Kosa podignuta u pundžu je također dobar izbor, a tapiranjem dobijete potrebni volumen koji će vašu tanku kosu u potpunosti transformirati.
ŠIŠKE
Šiške čine 70% vaše frizure, zbog čega je bitno dobro osmisliti styling. Ako imate duge tupo rezane šiške sasvim dovoljno je da otvorite lice tako što ćete staviti kosu iza oba uha.
Ako imate stepenasto šišane šiške dovoljno je podignuti kosu u visoku malu pundžu i ostaviti par pramenova da sa šiškama uokviruju lice.
GUSTA KOSA
Ako imate gustu kosu, prelomite kosu tek toliko da ne bude potpuno ravna. S ovom frizurom izbjeći ćete stvaranje dodatnog volumena. Weet look je također idealan za jako gustu kosu, jer neželjeni volumen će jednostavno nestati.
Za BONJOUR.ba piše:
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Posebni trenuci i praznici imaju svoja zlatna pravila u kojima se baklava podrazumijeva, da orasi, zapečena jufka i agda mirišu kućom. S druge strane, tu su mlađe generacije koje sve češće maštaju o nečem drugačijem poput kremastog kolača koji se topi u ustima.
I tako, svake godine ista dilema za praznik: baklava ili cheesecake? Tradicija ili moderni desert? Šta ako ove godine ne biramo stranu, nego spojimo najbolje iz oba svijeta?
Zamislite to ovako: hrskava jufka, mirisni slojevi cimeta i oraha, slatkasti sirup, ali i baršunasti cheesecake fil. Baklava cheesecake je taj desert koji spaja generacije: one koji vole klasičnu baklavu pronaći će u njemu dobro poznate okuse, dok će ljubitelji cheesecakea uživati u laganoj kremastoj teksturi.
Zašto sami biramo pistacije i orahe?
Kada je riječ o baklavi, svaki sastojak nosi svoju priču. To su okusi djetinjstva, mirisi iz nanine kuhinje i tradicija koja traje generacijama. Zato je važno da biramo najkvalitetnije sastojke i da im damo pažnju koju zaslužuju.
Pistacije? Birajte EuroCompany neoljuštene! Zašto? Jer dolaze u svom prirodnom obliku, a njihova suho pržena, blago slana aroma donosi savršeni balans okusa. Nisu preslane, već taman toliko da istaknu svoju orašastu notu, pružajući intenzivniji doživljaj pri svakom zalogaju. Kada ih sami očistimo, uživamo u njihovoj svježini, mirisu i teksturi, a taj mali ritual pripreme samo pojačava iščekivanje savršenog deserta.
Orasi? Oni su duša baklave, njen nezaobilazan sastojak i nosilac one prepoznatljive, bogate, orašaste arome. Ključ je u tome da budu EuroCompany orasi kako bi dali teksturu i pravi balans između hrskavosti i sočnosti. Nema prečica jer kada sami biramo najbolje orahe, svaki zalogaj dobiva onu autentičnu notu domaće baklave.
Sastojci
Za bazu i slojeve jufke:
Priprema
Priprema jufke:
Baklava sloj:
Pečenje:
Agda ili sirup:
Dok se siječe prvi komad, neko će možda reći: "Ali, ovo nije prava baklava!", a onda će prvi zalogaj promijeniti sve.
Svaki sloj priča priču o tradiciji, ali i o novim ukusima koje smo spremni prihvatiti. Ove godine slavimo oba kolača u jednom zalogaju.
* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!