Stipe Filipović nam je otkrio kako odabrati idealnu frizuru za baš svaki tip kose - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Stipe Filipović nam je otkrio kako odabrati idealnu frizuru za baš svaki tip kose

Tekst:

Bonjour.kolumnist

KOSA
7.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se zaželimo promjene koja će unijeti svježinu u našu svakodnevicu, odlazak na frizerski stolac je odabir brojnih dama. Nova frizura pomaže nam da se osjećamo samopouzdanije i poletno, zbog čega nam je čak i minimalan rez ili feniranje kose sjajan boost. 
Upravo zbog toga smo u razgovoru s bh.frizerom Stipom Filipovićem razgovarali o provjerenim beauty odabirima koji će pristajati damama s tankom kosom, dugom, ali i ženama koje nose šiške ili imaju kratku kosu. Njegov beauty šalabahter donosimo u nastavku. 

***

Kada pričamo o frizurama, mnogi od nas na internetu pretražuju frizure ne uzimajući u obzir da im određena frizura neće pristajati kao dami s fotografije, budući da imaju drugačiji tip kose, ali i oblik lica. Iznimno je važno prilagoditi frizuru svom tipu kose, jer tanka kosa ne može imati jednak volumen kao gusta kosa. Također, kosa koja je jako oštra ne može biti uvijena kao kosa koja je prirodno kovrčava...


KRATKA KOSA

Kad želimo stilizirati kratku kosu najveće pogreške se dešavaju kada želimo pod svaku cijenu imati frizuru. Upravo ta pretjeranost dovodi kratku kosu do stilski neuglađenog looka. 


Na opranu kosu stavite malo voska za kosu i ostavite da se prirodno osuši, zatim je dodatno razbarušite prstima ili pak ispeglajte kratku kosu i uredno počešljajte. Besprijekorno ravni pramenovi će dati fantastičan izgled kratkoj kosi. Wet look i kratka kosa također su uvijek dobra ideja.

TANKA KOSA

Ako imate taku kosu, nemojte očekivati da ćete u salonu dobiti bujnu kosu kao s fotografije koju ste pronašli online. Imat ćete frizuru s više volumena nego inače, ali vjerojatno ne volumen kakav ima dama s gustom kosom koju ste vidjeli na fotografiji. Idealan odabir za ovakav tip kose je lagano feniranje kose u stilu sedamdesetih. 


Kosa podignuta u pundžu je također dobar izbor, a tapiranjem dobijete potrebni volumen koji će vašu tanku kosu u potpunosti transformirati.

ŠIŠKE

Šiške čine 70% vaše frizure, zbog čega je bitno dobro osmisliti styling. Ako imate duge tupo rezane šiške sasvim dovoljno je da otvorite lice tako što ćete staviti kosu iza oba uha.

Ako imate stepenasto šišane šiške dovoljno je podignuti kosu u visoku malu pundžu i ostaviti par pramenova da sa šiškama uokviruju lice.

GUSTA KOSA 

Ako imate gustu kosu, prelomite kosu tek toliko da ne bude potpuno ravna. S ovom frizurom izbjeći ćete stvaranje dodatnog volumena. Weet look je također idealan za jako gustu kosu, jer neželjeni volumen će jednostavno nestati.


 

Za BONJOUR.ba piše:

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno