Stipe Filipović nam otkiva koji su frizerski trendovi prikazani na sajmu u Londonu

KOSA
24.10.2014.

Baš kao i prethodnih godina i ove je sredina desetog mjeseca rezervirana za odlazak u London s MODAMO.info na manifestaciju 'London Salon International', jedan od najvećih frizerskih sajmova na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za MODAMO.info piše: Stipe Filipović

Ono što se već na početku moglo primijetiti jeste da je posjećenost sajma ove godine bila znatno manja, a i sami prostor gdje se sajam odvijao, bio skučeniji. Leži li razlog u recesiji ili je vrijeme za Salon International redizajn, saznati ćemo.

Kada dođete na sajam na kojem sve inovacije u svijetu frizerstva ugledaju svjeto dana, jasno je da očekujete mnogo. Ono što je ove godine obilježio Salon je ponuda raznih računalnih programa za poslovanje koje izlagači uistinu svim silama pokušavajuprodati nagovarajući vas da upravo njihov proizvod i kupite.

Nadolazeće trendove u šišanju, bojanju i oblikovanju kose predstavili su neki najkreativniji frizeri svijeta kao što su Vidal Sassoon, TIGI, Mahogany, Saco, TonyGuy, Patrick Cameron…

Ono što ove godine London i frizerski umjetnici poručuju je kratka kosa sa izraženim diskonekcijama - dječački pošišana kosa s pojedinim čuperkom koji izgleda kao da je zaboravljeno ostao neodrezan te tupo rezana kosa s naglašenim rezovima.

Kada su boje u pitanju  najpopularnije su prljave nijanse, a najčešće viđena nijansa među kolekcijama je blond boja sa sekcijama plave, prljavo žute te isprano maslinasto zelene.

Naravno i tamne nijanse su naglašene hladnim maslinasto plavim nijansama. Kosa je često puta stavljena iza uha, odnosno stilizirana na način da su uši otvorene.

Kada se radi o dugoj kosi ona je najčešće upotpunjena sa pletenicama i to na mjestima na kojima ih do sada baš i nismo imali priliku viđati.

PreviousNext

Ovoga puta u Londonu naviše se iščekivala vijest gdje ce se održati Noise - frizerski spektakl, koji odiše urbanošću i teatralnošću.

Mjesto i vrijeme njegovog održavanja krije se do samog kraja, tek 3 sata prije početka spektakla, samo oni najvještiji saznaju kada i gdje se emanifestacija održava. Ovoga puta to je bilo u Old Streetu,  Kachette Club. 300-tinjak najupornijih se izborilo za ulaznicu u Kachette gdje su nastupili najurbaniji frizeri današnjice; Tim Hartley, Saco, e-Salon, X-Presion i drugi. Na pozornici se moglo vidjeti sve samo ne i nosiva frizura, (P.S. čak se i šivaća mašina koristila za izradu frizure).

salon international17

salon international20

salon international19

salon international21

 

 

Tekst i foto: Stipe Filipović

KOSA , 24.10.2014.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno