Bh. frizer Stipe Filipović je u etno prostirkama pronašao inspiraciju za ove avangardne frizure - Bonjour.ba - bh.lifest...

Bh. frizer Stipe Filipović je u etno prostirkama pronašao inspiraciju za ove avangardne frizure

Tekst:

Bonjour.ba

KOSA
26.1.2021.

Stipe Filipović frizersko je ime koje je svima dobro poznato na domaćoj sceni, ali i onoj svjetskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošloj godini našao se u finalu međunarodnog natjecanja International Visionary Award, a nagrađen je i OMC Golden Globe nagradom za doprinos struci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu godinu započeo je s hairstyle pričom kroz koju je pokazao svoju kreativnost, odvažnost, jedinstvenost, ali i drskost. Ove frizure dokazuju da jednostavna prostirka može biti inspiracija za fantastične hairstyle odabire s dozom avangarde, a istovremeno pomjeraju granice dizajna. 

„Inspiraciju za moju novu kolekciju Newdhera pronašao sam u tradicionalnim hrvatskim prostirkama, koje su svojevremeno bile zastupljene u svakom kućanstvu, dok se danas sve češće upotrebljavaju kao dekoracija prostora. Kolekciju sam pripremao više od pola godine, dok ju nisam doslovno satkao u jednu cjelinu koja odiše etnom na avangardan način. 
Postmodernizmom sam se poslužio samosvjesno gledajući unatrag postojeće umjetnosti, imitirajući stilove, tehnike, čak uzimajući pojedine motive, prihvaćajući izvornu zamisao, primjenjujući ju da radikalno promijenim njen vizual stavljajući je u drugom kontekstu.“
– otkrio nam je Stipe


Frizure koje naglasak stavljaju na teksturu, boje i igru s volumenom, dodatno je naglasio odabir makeupa, kao i haljine koja je izrađena od ostataka materijala i koja se odlično naslanja na cijelu priču. Kompletnu kolekciju istražite kroz fotografije editorijala koje donosimo u nastavku.

***

Hair: Stipe Filipović  
Hair assistant: Anđa Zorić 
Dress: Lucija Mikulić za salon Kašmir  
Make up: Kristina Čulina  
Model: Marija & Marija
Retoucher: Sanela B. 
Foto: Matea Pejić
 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno