TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 21.3.2025.
Modno tržište Bosne i Hercegovine postalo je bogatije za još jednu šoping destinaciju koja predstavlja oličenje njujorškog uličnog stila i aktuelnih trendova.
Prva prodavnica čuvenog američkog brenda Steve Madden otvorena je u petak, 14. marta 2025. u Banjaluci. U Steve Madden radnji u prizemlju šoping centra Delta Planet dostupan je široki asortiman obuće i aksesoara za proleće i leto 2025.
Steve Madden je započeo modni uspon 1990. godine sa samo 1.100 dolara, a skromna investicija je tokom godina prerasla u globalni brend koji nose najveće zvezde šou biznisa, kao što su Lady Gaga, Selena Gomez, sestre Kardashian, Taylor Swift, Cameron Diaz i drugi.
Dugogodišnje iskustvo Steve Madden-a i dizajn inspirisan punk i grunge muzikom osamdesetih, omogućili su mu da stvara obuću za žene i muškarce koji žele da izraze svoju individualnost. Kreacije su inovativne, odvažne i nadahnute.
Urođeno razumevanje trendova i snaga volje osnivača brenda rezultirali su milionima kupaca širom sveta i usponom u svetu mode.
Kolekcija za žene nudi patike s debelim đonom, savršene za ležerne street style kombinacije, popularne baletanke i elegantne sandale s visokom potpeticom.
Tu su i torbice koje mogu podići i najjednostavniji outfit. Muška linija donosi kožne cipele sa sjajnom završnicom, moderne patike s chunky đonom i lagane lifestyle modele, idealne za prolećne aktivnosti.
Povodom novootvorene prodavnice, u sredu 19. marta 2025. održan je događaj inspirisan energijom grada koji nikada ne spava.
Događaju su prisustvovali ljubitelji brenda, predstavnici medija, kao i influenserke: Iman Karović, Nejla Muhić, Emina Tsiligkros, Tatjana Ikanović, Antonela Jurišić, Tamara Stojanović, Jasmina Skender, Ljiljana Sipragić, Bojana Mutić i influenser Mirza Mustafagić.
Svi gosti su imali priliku da uživaju u Manhattan koktelima, hot dog i burger posluženju i popustu od 20% na modele iz nove kolekcije. Za atmosferu je bila zadužena DJ Forora.
Napravite spisak svojih Steve Madden favorita i posetite novu shopping lokaciju u Delta Planet šoping centru u Banjaluci.
***
Foto: Marko Turkeš
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!