Stankica nam je pokazala kako nositi 1 odijelo na 5 načina - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Stankica nam je pokazala kako nositi 1 odijelo na 5 načina

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
5.3.2023.

Stankica Stojanović je uspješna dizajnerica i kreatorica digitalnog sadržaja iz Banjaluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svojim samopouzdanjem, koje možete osjetiti čak i na njenim fotografijama te odvažnim stilskim odabirima uhvatila je pažnju preko 60.000 pratitelja na Instagram profilu.

Stankica je također najavila i svoj odjevni brend, Stankica's suit koji će biti fokusiran na kreiranje odijela pod nazivom. Mnogi nestrpljivo čekaju dok ona objavljuje teasere kolekcije na svom profilu. 
 

Stankica Stojanović, dizajnerica 


Stankicu smo pozvali da za Bonjour.ba čitatelje/-ice kreira 5 kombinacija s jednim odijelom. Na ovaj način smo vam željeli predstaviti moć stiliziranja te vam pokazati da ukoliko se poigrate s komadima koje već imate u ormaru, nikada se nećete naći u situaciji 'nemam šta obući'. 

Stankica je za ovu priliku birala odijelo s etiketom Stankica's suit te kreirala kombinacije koje možete nositi od jutra do večeri. Prije nego nam otkrije više o samim kombinacijama pitali smo je o njenom stilu i modnom izražaju. 

 

Stankica o svom stilu i načinu odijevanja 


U prirodi mi je da se vodim emocijama, a moda je rijetka prilika u kojoj to mogu činiti bez posljedica. 
Koliko sam spremna žrtvovati se za 12 cm visoke potpetice, toliko me često možete vidjeti i u trenerci. Obično u intenzivnim bojama i nerijetko ukombinovanu baš uz sako.

Ako je suprotno od minimalizma - maksimalizam, onda je to riječ kojom bih opisala svoj stil. Pri tom ne mislim da sve mora biti s potpisom da bi on bio postignut. Naprotiv, samo volim odvažno i drugačije. 

Volim sarađivati s kreativcima pa uvijek dajem prednost brendovima iz okruženja. Jednako volim uloviti nešto po smiješnoj cijeni na sniženju ili u second hand shop-u, koliko i počastiti se nečim luksuznijim. U svemu tom mi je najvažnije da se nikad ne prestanem radovati kao djevojčica svakom kupljenom komadu. 

 

5 kombinacija s 1 odijelom 


5 kombinacija prikazanih na fotografijama nastale su s idejom izlaska iz okvira uvjerenja da je odijelo samo za određene prilike. Generalno bježim iz tih zamišljenih okvira i smatram da svaki dan može biti sjajna prilika za bilo šta, a dobar outfit, hej, možda nije presudan, ali u mom slučaju je lak put do toga da se osjećam bolje. 

 
Kako ne volim okvire, ne volim ni pravila. U mojim kombinacijama sve se dešava spontano. Zabavlja me komadima davati nove namjene, što sam u ovom slučaju primijenila na kožni pojas koji je postao top. 

 

* * * 
Foto: Aleksandar Arsenović

Odijelo: Stankica's suit
Aksesoari: Unikat

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno