Staklena tuš kabina – zašto ju birati i trikovi za čišćenje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Staklena tuš kabina – zašto ju birati i trikovi za čišćenje

Tekst:

Marija Perić

DIZAJN SAVJETI
26.11.2022.

Ako se u vašoj kupaonici nalazi staklena tuš kabina ili tuš kabina sa staklenim vratima sigurni smo da ste se susreli sa svim izazovima čišćenja iste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako je ova tuš kabina idealne za manje kupaonice jer ih čini većima, može biti izuzetno zagonetna za održavanje. Čini prostor otvorenijim i dubljim, no tragovi kapljica vode nekad mogu stvoriti dojam neurednosti koji lako možete spriječiti.

 Kako redovno čistiti svoju staklenu tuš kabinu i zašto će ona bez obzira na češću potrebu za čišćenjem biti idealna za vaš dom, otkrijte kroz savjete i foto inspiraciju u nastavku.

 

Prozirna tuš kabina – 2 trika za čišćenje
 

Ako želite izbjeći tragove od kapljica nakon svakog kupanja u svojoj tuš kabini možete čuvati i metlicu s drškom za pranje prozora. Nakon svakog tuširanja i kupanja tek nekoliko pokreta po staklenim pregradama uklonit će tragove vode, a vaša će tuš kabina izgledati odlično.

 Drugi trik krije se u korištenju dva sastojka koje vjerojatno i već imate doma. Svoju tuš kabinu najprije poprskajte vodom, a zatim poprskajte s bijelim octom. Zatim spužvu natopite u malo sode bikarbone te prebrišite površine. Ocat će otopiti mrlje, a soda bikarbona brže čisti mrlje i djeluje abrazivno. Poslije cijelu tuš kabinu ponovo poprskajte vodom.

Napomena, ako niste sigurni možete li koristiti ocat i sodu bikarbonu u svom tušu, testirajte jednu malenu površinu, a zatim krenite na čišćenje cijele tuš kabine.

 

Prozirna tuš kabina – ideje za uređenje

 

***
Naslovna fotografija: @valeriewilcox

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno