Kako učiniti da kupaonica izgleda veće uz male promjene? Donosimo trikove. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako učiniti da kupaonica izgleda veće uz male promjene? Donosimo trikove.

Tekst:

Marija Perić

DIZAJN SAVJETI
16.11.2022.

Mjesto koje pretvaramo u svoju spa zonu i zonu za uljepšavanje svakako zaslužuje da izgleda najbolje moguće, bez pretjeranog nagomilavanja stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo zato smo odlučili istražiti što će to učiniti da naša kupaonica izgleda prostranije. Kako otkrivamo, u tome nam mogu pomoći brojne sitnice, a i na samom početku uređenja možete imati na umu par stvari kako biste učinili i da mala kupaonica izgleda veliko.

 Od poda do stropa, zaljubljenici u interijere i interijer stručnjaci otkrili su svoje savjete koje ćete i vi rado primijeniti u unutrašnjosti svoje kupaonice. Pretvorite svoje kupaonice u luksuzno mjesto koje je funkcionalno i izgleda dobro uz pomoć trikova u nastavku.

 

Boja je jako bitna
 

Bijele kupaonice i kupaonice u svjetlijim nijansama najbolji su odabir za malene prostore koji imaju prirodno svjetlo. No, s druge strane, ako imate malenu kupaonicu bez prirodnog svjetla, prostorija okupana u crnu boju također može dati određenu dubinu prostoru.

 Također, iako nam na prvu pomisao tapete s velikim uzorkom ne zvuče kao dobro rješenje za malene kupaonice, one zapravo također daju dubinu prostoru i čine prostoriju vizualno većom. Imajte to na umu pri narednom pregledavanju tapeta i pločica.

 

Ogledalo je vaš prijatelj
 

Jedan od najpoznatijih trikova za vizualno povećavanje prostora svakako su ogledala. Jedno veliko u kupaonici, nekoliko manjih ili ogledala na suprotnim stranama samo su neke od kombinacija koje će biti dobar izbor.

 Pametno birajte vrata od tuš kabine
 

Dobar savjet može biti da birate tuš kabinu s prozirnim vratima ili bez ikakvih vrata. Tako ćete vizualno učiniti prostor dubljim i otvorenijim.

 Uklonite sve s poda
 

Kad instalirate elemente poput ormarića s umivaonikom ili drugih kabineta radije birajte da budu pričvršćeni za zid. Tako elementi postavljeni direktno na pod neće stvarati zaglušenost i nećete imati osjećaj da se morate konstantno kretati oko njih.

 Instalirajte police unutar tuša
 

Kako bi vaša kupaonica izgledala urednije i puno pročišćenije, preselite svoje preparate za tuširanje s poda na ugrađenu ili dodanu policu unutar tuša. Maleni detalj koji će napraviti vizualno veliku razliku.

 Birajte zatvorene police
 

Za sve svoje elemente u kupaonici radije birajte zatvorene police. Osim što je to puno lakše za održavanje, izgledat će bolje i spriječiti zaglušenost prostora. Na policama postavite samo proizvode koje zaista često koristite i koji izgledaju dobro i ostavljaju dojam luksuza. Više o tome ovdje.

 Dodajte okrugli umivaonik ili tuš
 

Najbolji način da uštedite na prostoru je izbor tuša u obliku polukruga i okruglog umivaonika. Svi oštri kutovi koje ste izbjegli bit će idealni za prohodnost, ali i možda dodavanje nekih detalja kao što su dodatne drške za ručnike.

 

 ***
Naslovna fotografija: @arnalphotography

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno