SPF za kosu: Zašto vam treba i gdje ga kupiti? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

SPF za kosu: Zašto vam treba i gdje ga kupiti?

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
10.7.2024.

Znamo da već brinete o koži, ali imate li i SPF za kosu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Da, stvarno vam treba. Ljeto nam je donijelo sunce, more i opuštanje, ali i izazove u procesima njege. Baš kao što je našoj koži potrebna zaštita od štetnih UV zraka i naša kosa zahtijeva odgovarajuću njegu kako bi ostala zdrava i sjajna. Korištenje proizvoda sa SPF - om za kosu postaje sve popularnije, ali mnogi se još uvijek pitaju zašto je to potrebno i kako sunce šteti kosi.

Kroz naš posljednji dm haul osvrnuli smo se i na SPF za kosu i dodali ga u svoju košaricu. No, s obzirom na to da su najvreliji dani ljeta i godišnji odmori tek pred nama, posebno ćemo se fokusirati na njegu kose u ovom segmentu. 


Foto: @oliviaphillipps
 

Zašto nam je potreban SPF za njegu kose?

Proizvodi sa SPF - om mogu pomoći u očuvanju boje kose, bilo da je prirodna ili obojena, sprječavajući izbljeđivanje i održavajući njen sjaj. SPF proizvodi pomažu u zadržavanju prirodne vlage u kosi, čineći je manje sklonom suhoći i pucanju. Redovno korištenje SPF proizvoda smanjit će rizik od oštećenja proteina u kosi, jačajući njenu strukturu i smanjujući lomljivost. Korištenjem proizvoda sa SPF - om, vaša kosa će biti manje podložna oksidativnom stresu, što će je činiti zdravijom, sjajnijom i lakšom za održavanje.


SPF za kosu 


* * *
Naslovna fotografija: @negin_mirsalehi

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno