3 savjeta dizajnera interijera za praktično uređenje spavaće sobe - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta dizajnera interijera za praktično uređenje spavaće sobe

Tekst:

Ana Rotim

INTERIJERI
26.4.2022.

Uređenje spavaće sobe može se pretvoriti u pravu malu avanturu bez obzira želite li urediti sobu potpuno ili tražite li dekor koji će osvježiti vaš omiljeni kutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako nam otvara prostor za kreativnost i maštu, pored toliko savjeta teško je fokusirati se na jednu određenu ideju. Naime, kod dekoriranja sobe ne smijemo zanemariti funkcionalne elemente koji zauzimaju veliki dio slobodnog prostora. Upravo zbog toga pronašli smo 3 savjeta koje dizajneri interijera predlažu u spavaćoj sobi. 

 Ukrasite stropove tapetama

Savršen način da osvježite sobu uz minimalno truda je ukrašavanje stropova tapetama. Osim što dolaze u raznim uzorcima i bojama, dat će posebnu čar sobi i potpuno drugu dimenziju. Pažljivo birajte boje jer tamniji tonovi mogu postići suprotan efekt od onoga što želimo postići, dok će je svjetliji tonovi učiniti da soba izgleda veće.

Pronađite mjesto za udobnu sofu

Posljednjih godina grandiozne udobne sofe minimalističkog dizajna postale su must have svakog doma zbog toga nas ne čudi da ih dizajneri interijera predlažu kao dodatak za sobu. Osim što daju posebnu notu udobnosti, mnoge dame će ih radno koristiti za odmaranja i vikend spa rituale. 

 Iskoristite zidove

Osim što možete stvoriti svoju personaliziranu galeriju, zidovi mogu poslužiti da uvelike uštedimo prostor. Tako možete napravi diy zanimljive stalke, malu foto galeriju ili pak kombinaciju ogledala i neobičnih okvira.

 


* * * 
Naslovna fotografija:@ellishjem 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno