7 ideja za solo izlaske koje biste trebali dodati u svoj kalendar što je prije moguće - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

7 ideja za solo izlaske koje biste trebali dodati u svoj kalendar što je prije moguće

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

POSAO & ŽIVOT
13.2.2023.

Čini nam se da uvijek najlakše pronađemo vrijeme i prostor za druge zaboravljajući najvažniju osobu: sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo razmislite koliko ste puta prošle godine zapravo razmišljali o nekim idejama za solo izlazak. Dakle, o konkretnom trenutku kojeg ste izdvojili, planirali i uživali u njemu sami.

Ako je to nijednom ili možda jednom, onda je vrijeme za neke promjene. Shvatite ovo kao mali poticaj da se bolje brinete o sebi i ponovo se zaljubite u svoju ličnost.

 Primjerice, onaj simpa kutak sa divnim pogledom koji ste vidjeli na Bonjour.ba? Ok, krenite… odmah… bez razmišljanja. Ako treba ponesite laptop i uživajte u ispijanju tople čokolade ili kojeg vi želite omiljenog napitka. Putovanje na Maldive koje svake godine stavite kao dio planiranih odmora za novu godinu? Bookirajte kartu i posmatrajte kako instant dobijate neki poseban sjaj u licu.

 Evo još nekoliko ideja koje možete iskoristiti za poseban dan sa sobom.
 

Posjetite muzej ili umjetničku galeriju
 

Otvorite svoju kreativnu stranu i inspirišite se. Povezivanje s umjetnošću može biti terapeutsko jer kada ste sami u muzeju ili galeriji možete smirenije posmatrati stvari oko sebe, a vjerujemo i sa više koncentracije. Svakako ovaj period možete iskoristite za introspektivno razmišljanje. Dodatni plus je ako vaš odabir bude odlazak u drugi grad.

 

Foto:unsplash.com


 

Upišite kurs kuhanja
 

Ako vam je postala ustaljena rotacija obroka i spremni ste za malo eksperimentisanja sa začinima, upišite kurs kuhanja i iznenadite sebe večerom sa tri slijeda.

 Ili… idite na časove fotografije
 

Zašto ne biste naučili neke profesionalne tehnike na času ili radionici za fotografije? Iznenadit ćete se koliko mali detalji poput ugla fotografisanja čine razliku.

 

Foto: unsplash.com
 

Rezervišite spa dan
 

Ovo je ono što ste čekali… da, rezervišite sebi spa dan. Ne postoji ništa više umirujuće i usredsređeno nego kad potpuno opušteno neko se brine o vašem miru i relaksaciji.
 

Ili… isprobajte spa noć kod kuće
 

Sada je vrijeme da iskoristite one bombe za kupanje koje su se nagomilale u kupaonici. Napunite kadu, pustite laganu muziku, zapalite svijeće, isprobajte neku novu masku za lice – sve što vam pomaže da se opustite!

 Filmska večer samo za vas
 

Ova esencijalna ideja za date kod kuće jednako je zabavna kako sa prijateljem ili partnerom, tako i kao solo varijanta. Zapravo, ako otkrijete da filmove koje vi volite baš i nisu favorit drugima, možda ćete još više uživati u solo filmskoj večeri. Možete birati sve sami: bilo da želite da gledate cijelu trilogiju Gospodara prstenova, Harry Potter filmove od prvog do zadnjeg, niz klasičnih horor filmova ili svoje omiljene romantične komedije... sve je to vaš odabir. Plus, vi odlučujete o grickalicama. Pizza, kokice i slatkiši?

 

 


Ili… odvedite se u kino
 

Istina je da niko ne ide u kino da vidi ko još ide u kino, tačnije svi ostali tamo su samo da gledaju jednu stvar: dobar film. Solo izlasci su dobar način da pomjerite svoje granice i istražite život izvan vaše zone udobnosti. Gledanje filma samostalno je mala početna tačka koja može dovesti do velikog ličnog rasta.
 

***
Naslovna fotografija: @olcyk

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno