Otkrijte sočni recept za bezglutensku čoko tortu idealnu za ljetna druženja
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETOvaj sočni i čokoladni recept idealan je za sve ljude koji trebaju ili žele pripremati bezglutenska jela koja su jednako ukusna i zanimljiva kao i njihove varijante koje sadrže gluten.
Recept za ovu tortu s nama je podijelila Matea Pehar, vlasnica profila koji je u potpunosti prilagođen spremanju bezglutenskih jela.
Upravo njezin profil @tea.mae_bezglutena može vam poslužiti kao inspiracija kako pripremiti ukusne muffine bez glutena, tamnu foccaciu ili pak bezglutenski kruh. Sve to kroz detaljne upute i fotografije koje će vas voditi kroz cijeli proces pripreme. U razgovoru sa Mateom otkrivamo vam malo detalja o njoj i njenom profilu kao i kako napraviti ovu čokoladnu fantaziju kako ju Matea rado zove.
Foto: @tea.mae_bezglutena
Kako biste sebe opisali u tri riječi i što vas je motiviralo na pokretanje profila?
Društvena, vesela i snalažljiva.
Na pokretanje profila motivirala me ljubav prema kuhanju, istraživanje te prilagodba glutenskih recepata u bezglutenske.
Kada je pokrenut i koji su recepti u fokusu?
Profil je pokrenut prije tri godine i jedini recepti koji su u fokusu su bezglutenski recepti za slana i slatka jela.
Bezglutenska čoko fantazija
Sastojci:
- 2 jaja
- 140 g šećera
- 150 g maslaca
- 2 žlice kakaa
- 2 zrele banane
- 30 g kokosova brašna
- 70 g bezglutenskog brašna za kolače
- pola praška za pecivo
- 50 g krupno mljevenih badema
- 50 g isjeckane čokolade
Ganache:
- 60 g čokolade
- 30 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dok ne postane pjenasto. Banane izraditi s vilicom da budu kao kaša pa dodati u smjesu zajedno s otopljenim maslacem.
Pomiješati kokosovo i bezglutensko brašno s kakaom i praškom za pecivo te dodati smjesi.
Krupno mljevene bademe i nasjeckanu čokoladu dodati smjesi i još malo promiješati.
Kalup promjera 26 cm obložiti papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
Za ganache nasjeckati čokoladu i preliti vrelim vrhnjem pa miješati dok se čokolada ne otopi.
Hladan biskvit preliti kremom i ukrasiti s listićima badema.
Kolač možete poslužiti s tučenim vrhnjem ili kuglicom sladoleda.
Foto: @tea.mae_bezglutena
***
Naslovna fotografija: @tea.mae_bezglutena
Tekst: Bonjour.ba