Otkrijte sočni recept za bezglutensku čoko tortu idealnu za ljetna druženja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Otkrijte sočni recept za bezglutensku čoko tortu idealnu za ljetna druženja

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
12.8.2021.

Ovaj sočni i čokoladni recept idealan je za sve ljude koji trebaju ili žele pripremati bezglutenska jela koja su jednako ukusna i zanimljiva kao i njihove varijante koje sadrže gluten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za ovu tortu s nama je podijelila Matea Pehar, vlasnica profila koji je u potpunosti prilagođen spremanju bezglutenskih jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo njezin profil @tea.mae_bezglutena može vam poslužiti kao inspiracija kako pripremiti ukusne muffine bez glutena, tamnu foccaciu ili pak bezglutenski kruh. Sve to kroz detaljne upute i fotografije koje će vas voditi kroz cijeli proces pripreme. U razgovoru sa Mateom otkrivamo vam malo detalja o njoj i njenom profilu kao i kako napraviti ovu čokoladnu fantaziju kako ju Matea rado zove.

Foto: @tea.mae_bezglutena

Kako biste sebe opisali u tri riječi i što vas je motiviralo na pokretanje profila?

Društvena, vesela i snalažljiva.

Na pokretanje profila motivirala me ljubav prema kuhanju, istraživanje te prilagodba glutenskih recepata u bezglutenske.

Kada je pokrenut i koji su recepti u fokusu?

Profil je pokrenut prije tri godine i jedini recepti koji su u fokusu su bezglutenski recepti za slana i slatka jela.

Bezglutenska čoko fantazija

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 140 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice kakaa
  • 2 zrele banane
  • 30 g kokosova brašna
  • 70 g bezglutenskog brašna za kolače
  • pola praška za pecivo
  • 50 g krupno mljevenih badema
  • 50 g isjeckane čokolade

Ganache:

  • 60 g čokolade
  • 30 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dok ne postane pjenasto.  Banane izraditi s vilicom da budu kao kaša pa dodati u smjesu zajedno s otopljenim maslacem.

Pomiješati kokosovo i bezglutensko brašno s kakaom i praškom za pecivo te dodati smjesi.

Krupno mljevene bademe i nasjeckanu čokoladu dodati smjesi i još malo promiješati.

Kalup promjera 26 cm obložiti papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva 25 minuta.

Za ganache nasjeckati čokoladu i preliti vrelim vrhnjem pa miješati dok se čokolada ne otopi.

Hladan biskvit preliti kremom i ukrasiti s listićima badema.

Kolač možete poslužiti s tučenim vrhnjem ili kuglicom sladoleda.

Foto: @tea.mae_bezglutena

***

Naslovna fotografija: @tea.mae_bezglutena
Tekst: Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno