SNOGU Street Wok bar – mjesto koje ćete u Sarajevu redovno posjećivati - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

SNOGU Street Wok bar – mjesto koje ćete u Sarajevu redovno posjećivati

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
16.3.2015.

Nije tajna da smo u uredništvu ludi za svim vrstama wokova. Ne mislimo pri tome na tave, nego na ono što u tim tavama spremimo. Upravo zato nismo odoljeli, a da ne saznamo sve detalje o nedavno otvorenom Steet Wok baru 'SNOGU' kojeg smo pronašli u samom centru Sarajeva u neposrednoj blizini Narodnog Pozorišta i mosta Čobanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detektivskim trikovima smo saznali da su idejni i izvedbeni projekt te nadzor na gradilištu radili Čerkez Harun, Hodović Sabina, Medić Ivica te Mekić Hana, a sve to u suradnji s glavnim šefom kuhinje i vlasnikom Arminom Hadžićem.

snogu armin bar

Armin Hadžić

Armin se već odavno bavi ugostiteljstvom, a strast i ljubav prema kuhanju usavršio je u Milanu, na Accademia dello Chef prošle godine, pohađajući različite tečajeve kuhanja. Pod palicom maestra Giuseppe Siesto, predsjednika Akademije, dobiva diplomu o završenom profesionalnom kursu Wok kuhinje.

Ime Wok Bara "SNOGU" nastalo je od slenga -  pojesti nešto s nogu, koji se u našem društvu često koristi. Logotip čine noge u hodu savijene od papira. Savijanje papira, zvano origami, jedna je od karakteristika azijske kulture, bas kao i Wok. Popraćen je nazivom "SNOGU" Street Wok Bar.

snogu kuhanje

snogu kuhanje1

 

 

Glavni koncept unutrašnjeg prostora je podjela na javni dio za posjetioce i kuhinju. Kuhinja je sakrivena frontom od profiliranog lima, te ostavlja dojam odvojenog, umetnutog kioska. Javni dio je potpuno otvoren prema ulici. U prostoru su samo zastupljene tri boje, narančasta, crna i siva, s tim da dominira narančasta koja stimuliše ljude da razmišljaju i razgovaraju, podiže energiju, simbolizira aktivnost, volju za životom i predstavlja princip ženske energije. Crna kao kontrast predstavlja moć, prefinjenost i sofisticiranost.

snogu logo

 

Street Wok Bar SNOGU je prvi i jedini te vrste u Sarajevu. Klijenti su i direktnoj interakciji s kuharom i vide na koji način se sprema njihovo jelo, izaberu sami sastojke i samim tim indirektno učestvuju u pravljenju svog Woka. Prednost Woka je da se brzo i jednostavno spremi zdrav i ukusan obrok, koristi se jako malo ulja, povrće zadrži svjež i hrskav ukus, dok meso ili morski plodovi ne upiju velike količine ulja. Za razliku od svih ostalih fast foodova, Street Wok Bar SNOGU klijentima nudi brzo, ukusno i zdravo!

snogu kuhanje3

Armina smo pitali što bi osobi koja prvi put dolazi preporučio da naruči, na što nam je rekao: „Vrlo jednostavno, svi znamo sto najviše volimo, za početak odlučite se da li želite wok s rizom ili nudlama, zatim odaberete glavni sastojak, meso ili morske plodove, a naravno za vegetarijance tu je vegi wok. Zatim odaberete povrće ili voće ako želite eksperimentirati, a ako volite ljuto, tu je chilli sos, ili ako ste ljubitelj slatko-kiselih ukusa, tu je sweet sour sos. SNOGU Street Wok Bar koncept je da klijentima uvijek nudi svježe sezonske namirnice, tako da odabir povrća može da se mijenja u zavisnosti od sezone.“ Na kraju nam je Armin otkrio kako je njegov omiljeni Wok beef sa rižom i miksom povrća u teriyaki sosu.

snogu hrana 01

snogu hrana 03

snogu hrana 04

 

 

Foto: via SNOGU 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno