Smart casual je opušten ali dotjeran look, a mi donosimo inspiraciju kako ga nositi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Smart casual je opušten ali dotjeran look, a mi donosimo inspiraciju kako ga nositi

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
26.8.2023.

Smart casual look je umjetnost spajanja ležernosti i dotjeranosti u svojim kombinacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svi znamo važnost odijevanja koje priliči događaju na koji idemo. Tako poslovni look uvijek prati određeni kodeks odijevanja, dok za kavu, ručak ili šetnju biramo potpuno ležerne outfite, a za večernji izlazak dotjerana izdanja. 

 Međutim, postoji tu i ona siva zona kojoj odgovara jedan uglađen izgled koji je ipak dovoljno ležeran za situacije poput predavanja, opuštenijih sastanaka van ureda ili dnevnih društvenih događaja.

Kada želite ovakvu kombinaciju, razmišljajte o tome da prvo posegnete za komadima koji su tipični za biznis look, poput uglađene bijele košulje, blejzera ili hlača i elegantnog šorca. Kada imate takvu osnovu, dodajte joj komad koji je potpuna suprotnost u svojoj ležernosti. 

 Tako ćete profinjene poslovne hlače ili prsluk „spustiti“ na ležernu varijantu uz bazičnu T-shirt majicu i tenisice, a jeans hlače pak „podignuti“ na smart razinu uz pomoć košulje ili blejzera.

 Sada kada ste malo bolje upoznali ovaj look i vidjeli da je poanta samo u tome da se zaigrate s kontrastnim komadima, na sve dodajte neke trendi tenisice kao što su adidas Samba ili elegantne, ležerne baletanke i spremni ste za novi dan. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @emitaz 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno