Slow food večera ispunjena delicijama i pažljivo odabranim vinima sinoć u 4 sobe gospođe Safije - Bonjour.ba - bh.lifest...

Slow food večera ispunjena delicijama i pažljivo odabranim vinima sinoć u 4 sobe gospođe Safije

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
10.4.2015.

Iz jednog od najpoznatijih sarajevskih restorana poručuju: „Ljubav spaja. Hrana također.“ i upravo je pod tim sloganom nastavljen projekt 'gostujućih restorana' koji su pokrenuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, tim restorana 4 sobe gospođe Safije je u prošlom mjesecu otputovao u Banja Luku kako bi spremali hranu u čuvenom restoranu 'Philippe dine&wine', što se pokazalo kao velik uspjeh obzirom da su rezervacije za ovo gostovanje bile popunjene četiri dana ranije.

Uzvratna Philippeova posjeta gospođi Safiji i njenim prijateljima se održala, s jednakim uspjehom, sinoć u Sarajevu. Šest sljedova izvrsnih jela je spremio šef Philippe dine&wine, a gosti večeri su, uz gastronomske delicije, uživali u vinima vinarije Vukoje. 

06

"Baštinimo iste, univerzalne vrijednosti, a to su topla dobrodošlica putnicima-namjernicima, ljubav prema dobroj hrani i lijepim druženjima. Volimo putovati, ali sa jednakom radošću dočekujemo goste u našoj kući. Tako smo i došli na ideju 'gostujućih restorana' kada, na jedno veče, preselimo kompletnu kuhinju restorana kod dragih prijatelja i napravimo večeru za sve one koji, zajedno s nama, cijene bogatstvo tradicije koju smo, srećom, zadržali", rekla je o projektu Dalila Sinanović, vlasnica restorana '4 sobe gospođe Safije'.

Planirano je da ovaj nesvakidašnji projekt zaživi u budućnosti, te da međusobna gostovanja i razmjena kulinarskih iskustava poznatih bh., ali svakako i regionalnih restorana, postanu praksa na sreću svih ljubitelja neobičnih gastro delicija.

Predstavljamo sinoćnjih neodoljivih 6 sljedova u kojima smo uživali. 

 

01

Govedji carpaccio na način šefa kuhinje (uz Vukoje žilavku 2013)

 

02

Flambirana guščja džigerica s jabukom (uz Vukoje Chardonnay 2012)

 

03

Grilovani koziji sir s džemom od brusnice (uz Vukoje 30 syrah 2011)

 

 

04

Biftek u pfeffer sosu (uz Vukoje vranac 2011)

 

 

05

Čokoladni tartuf (uz Vukoje bitter)

 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno