Idealan spoj udobnosti i elegancije u jednom: trend nošenja blejzera i slip haljine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Idealan spoj udobnosti i elegancije u jednom: trend nošenja blejzera i slip haljine

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

STILSKI SAVJETI
10.6.2023.

Blejzeri su artikli koji su se dugo vremena smatrali isključivo odjećom za poslovne prilike, ali u posljednje vrijeme vrlo rado prate i naše ležernije kombinacije, a jedna od najpopularnijih je modno izdanje sa slip haljinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slip haljina je, sa druge strane, dugo bila smatrana donjim rubljem, no danas je postala trendy komad koji se nosi u raznim prigodama. Kombinacija s blejzerom dodaje dodatnu dozu sofisticiranosti i elegancije, bez da izgledate previše formalno.

 Naš savjet je svakako da kada birate slip haljinu za ovakvu kombinaciju odaberite jednostavne modele bez previše detalja ili uzoraka. Tačnije, najbolje je birati haljine u neutralnim bojama poput crne, bijele ili bež koje se jednostavno kombiniraju.

 Ako nosite jednobojnu haljinu, možete se odlučiti za blejzer u nekoj drugoj boji ili uzorku dok ako nosite haljinu s uzorkom bolje je birati jednobojni blejzer. Nećete pogriješiti i u allwhite kombinaciji.

 


 

U svakom slučaju ovaj duet je idealan za svečane prilike poput večernjih izlazaka, ali se može nositi i u casual varijanti uz tenisice ili sandale.

 

***
Naslovna fotografija: @shepelevich 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno