Slavna pariška avenija Champs-Élysées postaje veliki gradski vrt dug 2 kilometara, a prvi nacrti izgledaju magično! - BO...

Slavna pariška avenija Champs-Élysées postaje veliki gradski vrt dug 2 kilometara, a prvi nacrti izgledaju magično!

PUTOVANJA
18.1.2021.

Prije nekoliko dana, gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo, najavila je da će jedna od najpoznatijih avenija na svijetu dobiti sasvim novi izgled!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova avenija je u posljednje vrijeme postala sinonim za zagađenje zraka, preveliki konzumerizam i prosvjede, a kroz ovaj projekt žele ju pretvoriti u mjesto susreta koje će mamiti poglede zelenim površinama, aktivnostima na otvorenom i prostorom za druženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makeover vrijedan više od 250 milijuna eura uključuje pretvorbu ulice duge više od dva kilometra u prekrasan vrt što će smanjiti broj automobila u samom srcu grada, a povećati broj zelenih površina i samim time, kvalitete zraka.


Ime Champs-Élysées zapravo označava mitski grčki raj, a kroz ovo preuređenje žele kreirati mjesto koje će oslikavati baš taj naziv, a ne kako i pišu novinari magazina The Guardin, mjesto koje je poznato po 'skupim kafićima, luksuznim trgovinama, prodajnim salonima vrhunskih automobila, cijenama najma koje su među najvišima na svijetu i godišnjoj vojnoj paradi povodom Dana Bastille". Projekt bi se trebao završiti do 2030. godine, a uključuju i redizajn Place de la Concorde koji bi se trebao dovršiti do Olimpijskih igara u Parizu koje su rezervirane za 2024. godinu. Arhitektonska tvrtka PCA-Stream zadužna je za redizajn avenije i jedva čekamo vidjeti finalni rezultat.

***
Tekst: BONJOUR.ba
Foto: PCA-Stream

PUTOVANJA , 18.1.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

PCA-Stream

Podijeli:

Posljednje objavljeno