TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 22.10.2020.
Na meniju gotovo svim Meksikancima bez sumnje uvijek su tortilje ili tacosi koji su osnova za raznovrsne nadjeve.
Odličnu ideju ovaj put smo potražili u obliku deserta. Super zabavno ih je napraviti, a arome možete prilagoditi svojim željama. Birajte voće koje najviše volite jer kombinaciju okusa prilagođavate sebi.
Pripremite ove super lagane palačinke za slatki tacos bar, a zatim prepustite se svojoj kreativnosti i napravite vlastite nadjeve. Recept smo pronašli ovdje, a mi ga donosimo u nastavku.
SASTOJCI (ZA 4 PORCIJE):
PRIPREMA:
Umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet i sol, a posebno pomiješajte jaje, mlijeko, ulje repice i vaniliju. Povežite dvije smjese.
Dodajte malo ulja i zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Stavite malo smjese i pecite dok se mjehurići na vrhu ne počnu pojavljivati i dok dno ne dobije zlatno smeđu boju. Okrenite i pecite dok druga strana ne porumeni. U međuvremenu pomiještajte krem sir i jogurt. Nanesite preko palačinke i dodajte banane, maline ili voće po želji i preklopite ivice preko punjenja. Uživajte!
Za više ukusnih recepata svakako posjetite Web stranicu i Instagram profil.
***
Naslovna fotografija: tasteofhome.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Bonjour.ba - PR
Sarajevo polako postaje nezaobilazna destinacija za ljubitelje fine kuhinje, a restoran Amber novi je dokaz tome.
Ovaj restoran, koji se nalazi u sklopu luksuznog Apeiro hotela, nakon pažljivo osmišljenog rebrandinga ulazi u potpuno novo poglavlje svoje priče i to pod vodstvom renomiranog kuhara Maria Mandarića, nosioca prestižne Michelinove zvjezdice.
Od 15. novembra 2025., ljubitelji vrhunske gastronomije imat će priliku doživjeti prvo ekskluzivno degustacijsko veče novog jelovnika koji potpisuje upravo Mandarić. 
Očekuje se jedinstveno iskustvo u kojem se spajaju tradicija i savremena kulinarska filozofija, autentični lokalni sastojci, sofisticirane tehnike i umjetnički pristup svakom tanjiru.
"Sarajevo ima nevjerovatan potencijal, bogatu gastronomsku tradiciju i publiku koja zna prepoznati kvalitet. Moj cilj je da kroz Amber donesem svježinu, kreativnost i da zajedno pomjerimo granice gastronomije u Sarajevu“, istakao je Mario Mandarić povodom svog dolaska.
Rebranding restorana Amber rezultat je želje da se ovaj gastronomski prostor izdvoji kao nova kulinarska destinacija u Bosni i Hercegovini, mjesto elegancije i inovacije. 
Novi vizuelni identitet, profinjena atmosfera i autorski meni najavljuju da će svaki detalj biti pažljivo promišljen i usmjeren ka potpunom užitku gosta.
Pored restorana Amber, Mandarić će biti zadužen i za kreiranje menija u Sans Cesse Bistrou, novom konceptu koji će u opuštenijem, ali podjednako kvalitetnom duhu, ponuditi moderan pristup svakodnevnoj gastronomiji.
Za Sarajevo, ovo je više od dolaska jednog kuhara, to je korak ka novim kulinarskim standardima i potvrda da grad sve više zauzima mjesto na gastronomskoj karti regije.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!