TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 24.9.2024.
U srcu Sarajeva, unutar predivnog ambijenta Hotela Europe, smjestila se slastičarna Mozart - destinacija za sve ljubitelje vrhunskih slastica.
Ova slastičarnica nudi sofisticiranu ponudu koja će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Naime, u slastičarni Mozart ekipa slastičara dnevno priprema preko 40 poslastica. Torta 'Evropa' je najpoznatiji specijalitet hotela, djelo slastičara Hasana Vilića, koji je za ovu tortu dobio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Frankfurtu davne 1968. godine. Vilićev recept za tortu 'Evropa', te poznatu Vilićevu tufahiju sa šlagom, objavile su sve svjetske novine. Vilić je spremao kolače za brojne poznate sportiste, glumce i ostale ličnosti koje su odsjedale u Hotelu Europe.

Za sve posebne prilike: Rođendanske, svadbene i korporativne torte
Slastičarnica Mozart specijalizirana je za izradu elegantnih i ukusnih torti za svaki poseban trenutak u vašem životu. Bilo da planirate rođendansku zabavu, svadbeni prijem ili korporativni event, stručni slastičari će kreirati torte koje su prava umjetnička djela. Svaka torta se priprema s pažnjom i posvećenošću, koristeći samo najkvalitetnije sastojke, kako bi svaki zalogaj bio pravo zadovoljstvo.

Slastice za svaku priliku
Ponuda slastica ne završava samo na tortama. Nudeći širok spektar delicija, od finih kolača i pite do inovativnih slastica, slastičarnica Mozart je mjesto gdje se svi slatki snovi mogu ostvariti. Svaka slastica pripremljena je s ljubavlju i kreativnošću, odraz posvećenog pristupa kvaliteti i estetici.


Slatki stolovi – savršeni za evente
Za posebne prilike nude i impresivne slatke stolove, koji su savršen izbor za bilo koji događaj. Ovi slatki stolovi obuhvaćaju raznovrsne slastice koje će zadovoljiti sve ukuse i prigode. Bilo da se radi o poslovnom sastanku, vjenčanju ili rođendanskoj zabavi, tim koji je zadužen za pripremu slastica će pripremiti vizualno privlačan i gastronomski bogat stol, osiguravajući da vaš događaj bude nezaboravan.
Posjetite ih možete u Hotelu Europe Sarajevo i dopustite sebi da uživate u vrhunskim slasticama. Posvećenost detaljima i strast prema slastičarskom umijeću garantiraju da će svaki posjet biti jedinstveno iskustvo.


Za više informacija i rezervacije, posjetite njihovu web stranicu.
* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba - PR
Smješten u samom srcu Sarajeva, Hotel Europe već više od jednog stoljeća predstavlja simbol elegancije, vrhunske usluge i bezvremenskog šarma.

Njegov prepoznatljivi spoj historijskog naslijeđa i modernog luksuza čini ga jednim od najposebnijih prostora u gradu, mjestom gdje se tradicija susreće s savremenim komforom, a svaki detalj odiše pažnjom i stilom.


Posebno mjesto u ponudi Hotela Europe zauzima njegova gastro tradicija. Kroz godine, hotel je postao sinonim za posebno kulinarsko iskustvo u kojem se kreativnost, kvaliteta i autentični okusi stapaju u meni koji zadovoljava i najzahtjevnije goste. Svako jelo kreira se s pažljivo biranim sastojcima, a kuhinja teži savršenom balansu – od laganih mediteranskih tonova do bogatih, punih nordijskih okusa.
Upravo u tom duhu Hotel Europe i ove godine otvara vrata svog Atriuma i poziva na tradicionalnu Prazničnu Večeru, koja će 26. decembra pretvoriti večer u nezaboravno kulinarsko i muzičko iskustvo.

26.12.2025. u 20:00h u ambijentu koji spaja toplinu praznične sezone i eleganciju atrijuma, gosti će uživati uz live jazz muziku u izvedbi saksofoniste i DJ-a Borisa Bomoštara koja će dodatno naglasiti atmosferu blagdanske čarolije.


Ovogodišnja večera donosi izbor između dva kreirana menija, svaki u pet pažljivo osmišljenih slijedova:
Moderni Mediteran: Riblji meni
Za ljubitelje svježine, morskih okusa i lagane mediteranske elegancije.
- Amuse: Pohana sirna kuglica s borovnicom i timijanom
- Predjelo: Crudo od brancina
- Toplo predjelo: Ravioli ricotta–špinat, kadulja & limun
- Glavno jelo: Losos s koricom od pistacija, salata od komorača i naranče
- Desert: Kuhana kruška u vinu sa sladoledom

Nordijski Ugođaj: Mesni meni
Za one koji preferiraju zemljane tonove, toplinu arome i bogatstvo nordijske kuhinje.
- Amuse: Pohana sirna kuglica punjena suhom smokvom i ružmarinom
- Predjelo: Cvekla tri teksture s orasima
- Toplo predjelo: Krem juha od celera i jabuke
- Glavno jelo: Sporopečena teleća potrbušina s pireom od peršina i prokulicama s lješnjacima
- Desert: Kolač od badema i kruške

Praznični ambijent bit će upotpunjen posebnom dekoracijom, a svaki gost će dobiti i mali poklon kao pažljivo odabran znak zahvalnosti i topline.


Za dodatni praznični ugođaj, pripremili su i poseban photo-corner - elegantno dekorisan jelkom, toplim novogodišnjim detaljima, te ogledalom - savršen za fotografije koje će zauvijek čuvati uspomenu na ovu večer.

Cijena je 80 KM po osobi, a rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja mjesta: [email protected].
+387 33 580 573, +387 33 580 400.
Praznici su vrijeme zajedništva, uživanja i stvaranja uspomena, a Hotel Europe, kao jedan od simbola sarajevske tradicije i gostoljubivosti, savršeno je mjesto za to.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!