Isprobale smo slanu varijantu jelke od tijesta i okus je wow. Donosimo i recept. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Isprobale smo slanu varijantu jelke od tijesta i okus je wow. Donosimo i recept.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
18.12.2021.

Jedan od #gourmet trendova koje nam je donijela blagdanska sezona upravo je jelka od tijesta koja potiče kreativnost i maštovitost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naravno, nismo mogli odoljeti da ju ne učinimo i gostom Bonjour.cookbook Holiday edition koju možete besplatno preuzeti na vaše pametne uređaje klikom ovdje.  
Blagdanska pesto jelka će biti najslađi gost svakog blagdanskog druženja. Instant poziva na kušanje, a zahvaljujući kombinaciji okusa i tekstura, postat će neodoljiva tradicija.
Iako se na prvu čini izazovno, vrlo lako se priprema, a ne sumnjamo da će okupiti cijelu obitelj u našoj omiljenoj prostoriji prilikom njene pripreme.

Pri kreiranju ovog recepta, bh bloger Harry Cooper koristio je dm drogerie markt namirnice, a ne sumnjamo da ćete u njegovoj pripremi uživati jednako kao i mi.

Sastojci:

  • 300 g dmBio pšeničnog brašna
  • 5 g dmBio kvasca
  • 200 ml vode
  • 40 ml dmBio maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • 120 g dmBio Pesto Basilico
  • 4-5 sušenih paradajza u ulju
  • 50 g mozzarelle
  • 1 jaje 

Priprema: 

U dubokoj posudi izmiješati brašno, kvasac, vodu i prstohvat soli. Potom dodati maslinovo ulje i umijesiti u glatko tijesto. Posudu prekriti folijom i ostaviti da miruje 45 minuta.
Potom izvaditi tijesto iz posude i podijeliti na dva jednaka dijela. Tijesto izvaljati u pravougaonik 30 cm x 20 cm te izrezati tijesto u obliku jelke. Prvi dio tijesta premazati pestom i posuti sitno sjeckanim sušenim paradajzom i mozzarellom.

Preklopiti drugim dijelom tijesta te od vrha jelke ka dnu urezati horizontalne linije između kojih je razmak 3-4 cm. Izrezane dijelove tijesta uviti tri puta prema van. Cijelu jelku premazati umućenim jajetom i peći 40 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Povezani članci

Najpopularniji članci