Isprobale smo slanu varijantu jelke od tijesta i okus je wow. Donosimo i recept.
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETJedan od #gourmet trendova koje nam je donijela blagdanska sezona upravo je jelka od tijesta koja potiče kreativnost i maštovitost.
Naravno, nismo mogli odoljeti da ju ne učinimo i gostom Bonjour.cookbook Holiday edition koju možete besplatno preuzeti na vaše pametne uređaje klikom ovdje.
Blagdanska pesto jelka će biti najslađi gost svakog blagdanskog druženja. Instant poziva na kušanje, a zahvaljujući kombinaciji okusa i tekstura, postat će neodoljiva tradicija.
Iako se na prvu čini izazovno, vrlo lako se priprema, a ne sumnjamo da će okupiti cijelu obitelj u našoj omiljenoj prostoriji prilikom njene pripreme.
Pri kreiranju ovog recepta, bh bloger Harry Cooper koristio je dm drogerie markt namirnice, a ne sumnjamo da ćete u njegovoj pripremi uživati jednako kao i mi.
Sastojci:
- 300 g dmBio pšeničnog brašna
- 5 g dmBio kvasca
- 200 ml vode
- 40 ml dmBio maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 120 g dmBio Pesto Basilico
- 4-5 sušenih paradajza u ulju
- 50 g mozzarelle
- 1 jaje
Priprema:
U dubokoj posudi izmiješati brašno, kvasac, vodu i prstohvat soli. Potom dodati maslinovo ulje i umijesiti u glatko tijesto. Posudu prekriti folijom i ostaviti da miruje 45 minuta.
Potom izvaditi tijesto iz posude i podijeliti na dva jednaka dijela. Tijesto izvaljati u pravougaonik 30 cm x 20 cm te izrezati tijesto u obliku jelke. Prvi dio tijesta premazati pestom i posuti sitno sjeckanim sušenim paradajzom i mozzarellom.
Preklopiti drugim dijelom tijesta te od vrha jelke ka dnu urezati horizontalne linije između kojih je razmak 3-4 cm. Izrezane dijelove tijesta uviti tri puta prema van. Cijelu jelku premazati umućenim jajetom i peći 40 minuta na 180 stepeni Celzijusa.