5 skincare proizvoda koje ne smijete zaboraviti kada idete na skijanje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 skincare proizvoda koje ne smijete zaboraviti kada idete na skijanje

Tekst:

Ana Rotim

BEAUTY SAVJETI
21.1.2023.

​​​​​​​Snježni pokrivač službeno se spustio na planine unutar granica Bosne i Hercegovine te mnoge motivirao za odmor na nešto hladnijim lokacijama. Uz odjevne predmete, potrebno je obratiti pažnju i koje skincare i beauty proizvode biramo za odlazak na planine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zbog nižih temperatura i nešto drugačijih vremenskih uvjeta našoj koži potrebna je doza hidratizacije, zaštite ali i sastojaka koji će ju nahraniti stoga smo kreirali listu beauty proizvoda koji se trebaju naći u vašem neseseru.

Hidratantna krema

Kao prvi korak pripreme kože za hladnije uvjete potrebno je nanijeti kremu koja će ju nahraniti, ali i dati određenu dozu hidratacije. Stoga, ne zaboravite u svoju beauty torbicu ubaciti omiljenu hidratantnu kremu koju ćete koristiti prije odlaska na snijeg, a zatim i kao dio večernje rutine.

SPF

Krema za zaštitu kože od sunčevih zraka neizostavan je proizvod beauty nesesera. Zbog zrcalnog odsjaja od snijega, sunce jače djeluje te tako može vidno oštetiti barijeru vaše kože. SPF je potrebno nanijeti na sva područja koja će biti izložena vanjskom utjecaju poput lica i vrata.

 Balzam za usne

Nikako ne biste trebali zaboraviti na hidrataciju usana jer su one najviše izložene vanjskim utjecajima te zbog toga su sklone pucanju. Prije odlaska na snijeg obavezno nanesite sloj balzama koji u sebi sadrži zaštitni faktor.

Krema za ruke

Iako ruke najčešće budu zaštićene slojem odjeće zbog nižih temperatura koža zahtijeva dodatnu hidratizaciju i njegu. Krema za ruke obogaćena prirodnim uljima i vitaminima učinit će da vaše ruke budu svilenkaste teksture i mekane na dodir.

Čistač za lice

Nakon dana provedenog na snijegu potrebno je ukloniti sve nečistoće s površine kože stoga ne zaboravite čistač za lice. Kao idealan proizvod bio bi uljni čistač koji će blago očistit i osvježiti lice.

 

* * *
Naslovna fotografija: @izakova 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno