TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 8.4.2015.

Ove godine, proljeće će biti još šarenije i ljepše! Omiljeni okusi neodoljivog bezalkoholnog gaziranog pića Sensation dolaze na krilima zmaja, koji je njegovu svježinu i vedrinu pretvorio u boje kako bi od sada krasile nove ambalaže ovog senzacionalnog osvježenja, i dale nagovještaj nezamjenjivog užitka koji se u njima nalazi.

Limeta – kiwano, malina – marula, grejp – naranča te mandarina – mapo okusi probudli su legendu i mit o nezamjenjivom niskokaloričnom osvježenju pretvorili u stvarnost. Mitološko biće koje budi maštu sa sobom donosi još veću senzaciju,  jer će Sensation od sada nositi imena dalekih, egzotičnih zemalja čije voće daje te dobro poznate, mistične i svima dopadljive okuse koji razbijaju monotoniju. Zmaj će svoje gnijezdo sviti u aprilu 2015., te u domove, urede, kafiće, na zabave i ulice donositi egzotiku i šarenilo svijeta sa okusima Asia, India, Africa i Indonesia, u novim PET ambalažama od 1,5L, 0,5L, te u novim povratnim staklenim bocama od 0,25L.

sensation asia

 

sensation india

 

sensation mix

 

Prepoznatljivi okusi sa novim dizajnom. Euforija Sensationa se nastavlja, a zabavu koju će prirediti zmaj nipošto ne treba propustiti, jer će osvježenje bez premca u najdražim okusima, a sa malo kalorija, postati još senzacionalnije, priuštivši našim čulima mističan osjećaj egzotičnih zemalja svaki put.

 

Tekst i Foto: Sarajevski Kiseljak PR


Bonjour

Šta se dešava u restoranu Milunka? O njemu svi pričaju, a evo zašto ga morate posjetiti!

TEKST: Dragana Rauš

Šta se dešava u restoranu Milunka? O njemu svi pričaju, a evo zašto ga morate posjetiti! Šta se dešava u restoranu Milunka? O njemu svi pričaju, a evo zašto ga morate posjetiti!

Evo šta smo prvo primijetili… Besprijekorno postavljeni stolovi. Tim mladih, složnih ljudi. Logo izvezen na platnenoj salveti. Nenametljiv i uredan enterijer. Ukratko: sklad koji naslućuje da je Milunka mjesto na kojem stvari funkcionišu baš kako treba.

 

Prvi predstavnik ovog pozitivnog primjera ugostiteljstva je mladi chef Saša Stanivuković. Donio je znanje iz inostranstva, ali ono što je još važnije - vratio ga je kući. Slovenija ga je naučila koliko je važno da sve što izađe iz kuhinje bude jednako iskreno i precizno. Ono što je već imao u sebi su kreativnost, hrabrost i ljubav prema ovom poslu.

 

 

Mi smo uživali u večeri u slijedovima. Jela su na meniju dostupna i pojedinačno, ali zajedno pričaju posebnu priču.

 

integra_hotelIMG_4435

 

Evo kako je to izgledalo: carpaccio s mikrobiljem i biberom, zatim tatarski biftek s wasabi majonezom i uljem od vlasca. Ravioli, nestvarno bogatog ukusa, punjeni pistacijom i tijestom od čak 48 žumanaca. Glavno jelo i favorit mnogih: juneći obrazi, sporo pripremani 12 sati, na kremi od krompira, celera i mrkve. Hrskavo pecivo bez aditiva, sa divljim kvascem, detalj koji možda ni ne primijetiš, ali tvoje tijelo hoće.

 

integra_hotelIMG_4478
 

Ako ste iz Banjaluke, velika je šansa da ste bar jednom probali neki desert iza kojeg stoji Stefan Ilić. Njegovi su prepoznatljivi po tome što izgledaju kao male skulpture, sa neočekivanim i interesantnim ukusima. Zbog tog posebnog, gotovo umjetničkog pristupa, bilo je prirodno da postane dio tima Milunke.

 

integra_hotelIMG_4499
 

Enterijer jasno komunicira šta možeš očekivati na tanjiru. Moderan i uredan, čini da se gost osjeća ugodno, bez da pretjerano odvlači pažnju od glavne teme: kuhinje koja ostavlja najveći utisak. 

Osvjetljenje poziva na romantičnu večeru u dvoje, a lokacija je takva da kad završiš, vrlo lako možeš prošetati jednim od najljepših banjalučkih šetališta pored Vrbasa. Dodatan savjet: za najbolji doživljaj rezerviši večeru i posmatraj zalazak sunca iz bašte.

 

integra_hotelIMG_4403
 

Još jedna interesantna informacija - Milunka nije statična. Vole da uvode tematske večeri, da gosti probaju nešto novo, da svaka posjeta bude drugačija. Japan, Grčka, Španija… Dovoljno je da ih zapratite na Instagramu i uhvatite novo iznenađenje.

 

integra_hotelIMG_4407
 

Takođe, kuhinja stalno osluškuje potrebe gostiju. Meni koji je sada aktuelan važi do kraja ljeta, a onda stiže novi, skrojen po sezoni i željama onih koji se vraćaju. 

 

 

Jedino što se ovdje ne mijenja je tim koji dijeli iste vrijednost i ideja da ugostiteljstvo znači da se svako osjeća dobrodošlo.

 

Foto: Dragana Rauš za Bonjour


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!