Semifreddo – ledeni slatki desert koji je sjajna alternativa sladoledu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Semifreddo – ledeni slatki desert koji je sjajna alternativa sladoledu

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
31.5.2018.

Ovaj poluzamrznuti desert čiju recepturu potpisuju Talijani, strastveni zaljubljenici u hranu, ukrast će vaše simpatije i razveseliti vaše nepce svojom baršunastom teksturom te čvrstoćom. Okusom će vas podsjetiti na sladolede koje kupujemo u trgovinama, budući da sadrži tučeno slatko vrhnje te kremu od žumanjaka. Za njegovu pripremu vam ne treba specijalizirani aparat, a veliki plus je i činjenica da ga možete rezati, što će vam omogućiti savršeno doziranje porcija. Iako, kada ga jednom isprobate, vjerujemo da će nestati iz hladnjaka dok kažete mljaac!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku vam donosimo ukusan recept za semifreddo s malinama i bijelom čokoladom.

Sastojci:
5 žumanjaka
90 g šećera
Vanilijin šećer
300 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
250 g malina

Priprema:

Žumanjke razmutite te im dodajte šećer, šećer i smjesu stavite iznad lonca s kipućom vodom. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta). Zatim sklonite smjesu s pare sa strane, a na pari rastopite 200 g čokolade. Umiješajte čokoladu u smjesu s jajima i pustite da se malo ohladi. Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline. Kalup obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač najmanje tri do četiri sata. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno