MAME RULZ: Selma nam je otkrila kako izgleda dječji kutak koji je uredila za Amal - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MAME RULZ: Selma nam je otkrila kako izgleda dječji kutak koji je uredila za Amal

Tekst:

Marija Perić

MAME RULZ
6.8.2022.

Nesvakidašnji izgled sobe koju je Selma Bijedić Pozder uredila za Amal brzo je privukao našu pažnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od tapeta sa šarolikim uzorcima i motivima džungle, pa sve do pažljivo biranih detalja, ova soba postala je pravo maleno zen mjesto za bebu, ali i roditelje. Upravo zato nismo mogli odoljeti da ne zavirimo u čitav kutak i otkrijemo pojedinosti o uređenju i detaljima kao što je simpatično uokvirena slika ultrazvuka. U razgovoru sa Selmom saznali smo što je bila inspiracija za uređenje, a pitali smo ju i što smatra najvažnijim stvarima u jednoj dječjoj sobi. Njene odgovore, kao i savjete otkrijte kroz intervju u nastavku.

 

Već na prvi pogled osvojile su nas tapete. Što vas je inspiriralo baš na ovaj odabir i gdje možemo i sami nabaviti slične tapete?
 

Kada smo krenuli sa planiranjem dječje sobe odmah smo znali da se želimo odmaknuti od tipične i standardne palete boja koja se uglavnom koristi.  Željeli smo da ova prostorija odiše harmonijom te da bude u skladu sa prirodom - tema moderna džungla bila je naš konačan izbor. Razigrane tapete sa tropskim printom i egzotičnim biljkama unijele su dašak divljine te dominiraju prostorom. Print koji  se nalazi na tapetama povezan je sa jastucima i zavjesama. Tapete su brenda Komar.

  

Koji su još detalji uljepšali bebin kutak?
 

Tokom uređenja bilo mi je važno da dječju sobu personaliziram, te da ugradim u nju dio naše porodice. Sitnice i detalje smo pomno birali i vezali sa temom. Prostorom preovladavaju zlatni detalji, tropski motivi, a poseban šarm dali su personalizirani detalji poster, dekica i ukrasni jastuk.

 Koliko vremena vam je bilo potrebno za kreiranje malene oaze za Amal?
 

Već na početku trudnoće sam krenula sa osmišljavanjem i kupovinom nekih stvari za bebinu sobu, ali ipak smo sve finalizirali onako kako smo zamislili i planirali tek posljednjeg mjeseca trudnoće. Tako da je sam proces kreiranja i uživanja u procesu kreiranja ove malene oaze trajao punih 9 mjeseci.
  

Što biste rekli da su najvažnije stvari koje trebate imati u jednoj dječjoj sobici?
 

Osnovni namještaj za je dječju sobu je krevetić, ormar, stolić za presvlačenje. Kada se smjesti osnovni namještaj finalni sjaj prostoriji upotpunit će detalji. Krevetac je svakako najvažniji komad namještaja i treba da bude udoban i funkcionalan. Super praktična stvar je i dječja ljuljačka koja može da služi za odmor i igru i spavanje.

 

***
Foto: Selma Bijedić Pozder

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno