Kroz razgovor sa Šejlom Ramović otkrili smo tajnu njenog uvijek besprijekornog izgleda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Kroz razgovor sa Šejlom Ramović otkrili smo tajnu njenog uvijek besprijekornog izgleda

Tekst:

Bonjour.ba/PR

STILSKI SAVJETI
30.5.2024.

Šejla Ramović je bh. influenserica koja je svojim autentičnim pristupom, kreativnošću i strastvenim radom osvojila srca hiljada pratilaca, a harizmom i radom izdigla se i na regionalnu scenu, postajući inspiracija mnogima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kroz objave, Šejla dijeli detalje iz života, priče o putovanjima te modne i beauty savjete za koje su njeni pratioci najviše zainteresovani. U razgovoru sa Šejlom, saznali smo koje savjete joj pratioci najčešće traže, kako je izgradila svoj stil i koja je tajna njenog besprijekornog izgleda.


Korisnici društvenih mreža te vole zbog tvoje blage naravi, prirodnosti, jednostavnosti, a opet prefinjenosti i eleganciji. Mi bismo tvoj stil okarakterisali kao casual, urban i moderan. Jesmo li dobro ocijenili i koji savjet pratioci najčešće traže od tebe?

Prije svega hvala na tako lijepim riječima, drago mi je da se putem društvenih mreža mogu prepoznati vrijednosti koje ste naveli. Najčešća pitanja koja mi stižu su upravo vezana za odjevne komade, gdje je šta kupljeno te šta od proizvoda za skincare i makeup koristim.


Šta te inspiriše pri odabiru odjeće za određeni dan ili događaj?

Godišnje doba, vrijeme, tip događaja i moje raspoloženje. Mnogo faktora koji se nekako sami poslože. Bitno mi je da se osjećam ugodno i samouvjereno u onom što obučem.
Kako kombinuješ različite komade garderobe za stvaranje jedinstvenih outfita?

Odaberem jedan komad koji je baza outfita i onda slažem druge komade iz ormara. Često inspiraciju pronalazim na Pinterestu koji me podsjeti na komade koje odavno nisam obukla.


Koje komade smatraš osnovnim u svakom garderoberu?

Za mene bi to bile dobre farmerke, bijela košulja i svijetle patike.


Kako organizuješ svoju garderobu?

Nisam se još okušala u trendovima poput capsule wardrobe. Kod mene je to i dalje mix svega. Od basic komada koji preovladavaju, do raznih šarenih, ljetnih i svečanih haljinica.
Imaš li neki poseban sistem za čuvanje sezonske odjeće?

Prvi put sam ovog proljeća odjeću koja neće biti u upotrebi jedan period odložila u vakuumske vreće i iskreno se nadam da će preživjeti. Najdraži dio u sezonskom odvajanju mi je što uveliko oslobodim prostor i riješim se dijela odjeće koju više ne nosim.


Koji su tvoji savjeti za održavanje odjeće u dobrom stanju?

Čista, ispeglana i uredno složena odjeća u ormaru je nešto što ja praktikujem. Nekad poželim da imam prostora da sve komade čuvam na ofingerima, ali trenutni ormar ima druga pravila. Kao i većina žena, sanjarim o walk in garderoberu.
Da bi svaki izgled bio elegantan i uglađen mora biti i dobro ispeglan, koliko vremena provodiš peglajući odjeću?

Nisam nikad razmišljala o tome koliko tačno vremenski peglam. Rekla bih da jednom u deset dana imam jedno „veliko“ peglanje, koje završim relativno brzo zahvaljujući Philips PerfectCare parnoj stanici. Plus poneko brzinsko peglanje pred sam izlazak.


Imaš li neke trikove ili savjete za brzo i efikasno peglanje?

Ukoliko nemate parnu stanicu, savjet broj jedan je tvrdoglavu odjeću peglati odmah nakon što se osuši! Čak i ako nakon peglanja neko vrijeme bude složena bit će mnogo jednostavnije ono brzinsko peglanje kad taj komad dođe na red za oblačenje.

Ne mogu reći da se ja uvijek vodim ovim jer Philips PerfectCare sve vrste tkanina pegla savršeno bilo kad zahvaljujući snažnom i neprekidanom mlazu pare koji uklanja najtvrdokornije nabore na najdebljim tkaninama.
Kako se brineš o osjetljivim materijalima koje bi trebalo ispeglati, ali se mogu i uništiti?

Kada govorim na tu temu uvijek se sjetim sa koliko opreza sam peglala matursku haljinu da je ne bih uništila, to je bila jedna cijela misija! Svaki potez peglom bio je rizik. Zato sam sada toliko zahvalna na Philips parnoj stanici koja mi pruža osjećaj bezbrižnosti jer posjeduje OptimalTEMP tehnologiju uz koju sam zaboravila na tu vrstu stresa.

Ne postoji mogućnost progorijevanja, bez obzira o koliko osjetljivom materijalu se radi i sve tkanine se peglaju na istoj temperaturi. Tako da je peglanje sada posao koji završavam, brzo, lako i bez imalo razmišljanja i što je sjajno ima automatsko gašenje, nakon 10 minuta neaktivnosti. Što znači da kada izađem iz kuće više ne razmišljam o tome „Jesam li ugasila peglu?“. 😊


Je li potrebna posebna briga o parnoj stanici, koja voda se koristi, kako se čisti kamenac?

Nema tu neke posebne brige, pegla sama javi kad je potrebno očistiti od kamenca. Taj proces je izuzetno jednostavan i traje minut. Kad je voda u pitanju, preporuka je pola destilovana - pola voda iz slavine. 


Za kraj, ono što sve brine - zauzima li puno prostora, kako se uklapa u prostor?

To uveliko zavisi od prostora, ali kod mene je dobila jedan kutak, zajedno sa daskom za peglanje i uvijek je spremna za upotrebu. Veoma je elegantna i super se uklapa u estetiku prostora.

* * *
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci