6 konkretnih savjeta uz koje ćete se osjećati samopouzdanije i senzualnije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 konkretnih savjeta uz koje ćete se osjećati samopouzdanije i senzualnije

Tekst:

Emina Smaka

ZDRAVLJE I NJEGA
12.2.2022.

Ukoliko ste se barem jednom, gledajući u određenu osobu, zapitali odakle ta snaga i samopouzdanje dolazi, onda je ova tema pravi izbor za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sva istraživanja koja smo uložili u kreiranje ovog članka, naučila su nas jedno, a to je da je samopouzdanje i senzualnost nešto što vježbanjem svi možemo postići. Samopouzdanje nije ništa drugo sam vjera u sebe i svoje sposobnosti. Bilo da se radi o vašem samopouzdanju na poslu, sa porodicom ili prijateljima, postoje trikovi koji će vas vješto naučiti kako da to ostvarite za sebe. Kreirali smo listu od 6 stavki koje će vam bolje objasniti o čemu se tu radi. Predlažemo da uzmete papir i olovku, sve ovo zapišete i ostavite na vidno mjesto, kao svakodnevni podsjetnik da vi to možete! 


Grafički dizajn: Marija Perić

Nikada se ne poredite s drugima 

Znamo, zvuči kao jedna obična fraza, ali bitno je shvatiti je ozbiljno. Od poređenja s drugim osobama, nikada nećete napraviti napredak u ličnom razvoju. To zamijenite time što ćete se podsjetiti šta je to što vi želite od sebe u životu i krenite prema tim ciljevima. 

 

Briga o zdravlju, tijelu i umu 

Zvuči kao mnogo posla i to je istina, međutim to je proces koji će trajati. Pokušajte si ne davati velike ciljeve koje je teško realizovati, razočarat ćete se neuspjehom i na kraju odustati. 
 

Foto: Pexel.com


Učenje kao proces, a ne cilj

Ukoliko govorimo u samopouzdanju u poslovnom okruženju, uvijek ćete se osjećati snažno i sigurno ako vrlo dobro poznajete materiju posla i razgovora. 


Foto: Pexel.com


Izlazak iz comfort zone

Jednostavno, ako kroz svoju comfort zonu do sada niste stekli samopouzdanje, znači da nešto radite pogrešno, te ja vrijeme da probate neke nove stvari i iskustva.

Fake it till you make it 

Nikada nije pravi izbor pretvarati ste da ste neko drugi, tu se slažemo, ali ako zamislite sebe kao osobu kakva želite biti, neko vrijeme se stavite u poziciju da glumite tu osobu i vremenom ćete shvatiti da ste to uvijek imali u sebi. 
"Pretvaraj se. Mislim, ili je to ili se rasplačem da spavam. Ko to želi? Budiš se s natečenim očima sutradan, to je gubitak suza."- Rihanna 
 

Mali detalji 

Govorili smo o nekim stvarima za koje je potrebno vrijeme i trud kako bi dali svoje rezultate, do tada rješenje je u malim detaljima. Crveni ruž, sexy grudnjak, nova frizura ili omiljene stiletto štikle će vam boostati samopouzdanje i osjećat ćete se senzualnije. 

 

Foto: Pexel.com

* * *  
Naslovna fotografija: Pexel.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno