6 trikova kako vašu kuhinju možete učiniti većom i organiziranijom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 trikova kako vašu kuhinju možete učiniti većom i organiziranijom

Tekst:

Marija Perić

DIZAJN SAVJETI
7.9.2021.

Vrijeme koje provodimo u kuhinji uistinu je dragocjeno s obzirom da hrana i pripremanje iste uvijek okupi obitelj i potiče razne razgovore sa ukućanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato želimo da naša kuhinja uvijek bude dovoljno velika i organizirana kako bi spremanje hrane, ali i organizacija namirnica bili ugodniji zadatak u kućanstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku smo pobrojali nekoliko ideja i trikova kako uz pomoć elemenata u kuhinji i samog uređenja postići da vaša kuhinja bude organiziranija i naizgled veća.

Ovi trikovi pomoći će vam prije nego što krenete sa uređenjem kuhinje, tijekom renovacije, ali i za vrijeme nedjeljnog makeovera. Za ideje, prelistajte dalje.

GEOMETRIJSKI UZORCI

Osim što daju dozu modernog svakoj kuhinji, uz geometrijske uzorke na vašim kuhinjskim elementima postići ćete prividno veći izgled kuhinje.

ELEMENTI KOJI SE REFLEKTIRAJU ILI PROVIDNI ELEMENTI

Bilo da je riječ o radnoj plohi u kuhinji, vašim kabinetima sa čašama ili pak pločicama, uz blagu refleksiju ili staklene površine kroz koje možemo vidjeti unutrašnjost stvoriti ćete dojam veće kuhinje u svom domu.

OTVORENE POLICE

Uz ovaj moderni dodatak, vaša kuhinja dobiti će svoju prozračnost i svaka manja kuhinja izgledati će kao velika prostorija u kojoj je sve na dohvat ruke.

UREDNOST I MINIMALIZAM

Kako biste izbjegli natrpanost, urednost kuhinje, kao i biranje jednostavnih ukrasa i detalja učiniti će da vaša kuhinja izgleda otvorenije i skladnije. Samim time, izgledati će puno veća nego što je.

UGRADBENI KUHINJSKI ELEMENTI

Kako biste kvalitetno iskoristili prostor, ali i postigli organiziranost u kuhinji, ugradbeni kuhinjski elementi pomoći će vam učiniti kuhinju maksimalno iskoristivom.

PRIRODNO SVJETLO

Svaka prostorija u kojoj imate dosta dnevnog svjetla izgledati će veselije i ugodnije. Tako i kuhinja, čak i ako je manja, uz dosta prirodnog svjetla, može se učiniti većom i ugodnijom za svakodnevno kuhanje i spremanje.

*** 

Naslovna fotografija: @crafts.madeeasy
Tekst: Marija Perić 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno