Uz ova 3 savjeta makeup stručnjaka vaša šminka će biti postojana i na najvišim temperaturama - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Uz ova 3 savjeta makeup stručnjaka vaša šminka će biti postojana i na najvišim temperaturama

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
6.8.2022.

Iako nam je tijekom toplotnog vala najveća nedoumica što odjenuti, a da bi nam i dalje bilo ugodno, kod mnogih djevojaka provlači se pitanje koje trikove koristiti kako bi šminka bila postojana i tijekom najtoplijeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Unatoč tome što brojni vizažisti stavljaju naglasak na samoj pripremi kože i korištenju zaštite od sunca, no ono što se izdvaja kao jedna od bitnijih stavki jeste da ne pretjerujete sa previše proizvoda tijekom ljetnih dana jer je vaša koža mora disati. Isto tako, kako bi šminka izgledala lijepo na licu bitna je hidratacija kože kako izvana tako iznutra, stoga ne preskačite unos dovoljne količine vode kao ni nanošenje hidratantne kreme na lice. Uz ove dvije bitne stavke izdvojili smo tri savjeta make up stručnjaka kako bi vaša šminka tijekom ljetnih dana bila postojana kroz cijeli dan.

 Koristite puder u kamenu na područja gdje se više znojite

Nakon što ste kreirali željeni makeup look, lagano tapkajući s kistom ili omiljenim alatom nanesite tanki sloj pudera u kamenu na T zonu, ili na područja za koja ste sigurni da imaju povećano lučenje znoja tijekom visokih temperatura. 

Koristite vodootporne proizvode

Bez obzira planirate li provest dan na bazenu ili pak na nekoj posebno lociranom vjenčanju vodootporni proizvodi su vaš najbolji prijatelj kod kreiranja svježeg makeup izgleda. Naime, jake zrake sunca mogu uzrokovati suzne oči zbog čega je idealno koristiti proizvode oko kojih se nećete morati brinuti hoće li se razmazati. 

Nakon šminkanja nanesite fiksator za šminku

Samo par kapljica fiksatora za šminku pomoći će da vaš makeup look bude postojan tijekom cijelog dana. Ono što je bitno znati da postoje dvije vrste fiksatora, a to su oni koji će učiniti da vaš look izgleda svježe i oni s mat učinkom. Tijekom ljetnih dana mnogim damama će prvi izbor biti oni s mat učinkom jer uz pomoć njih vaša šminka će biti dugotrajnija i lice će se manje mastiti. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @fashionchampagne_ 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno