Savjeti koji će vam pomoći pri odabiru savršene nijanse pudera - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Savjeti koji će vam pomoći pri odabiru savršene nijanse pudera

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
1.5.2022.

Upravo zbog savršene doze svježine koje daje licu, mnoge žene diljem svijeta izdvojit će puder kao jedan od osnovnih proizvoda svakodnevne makeup rutine. Stoga, potraga za idealnom nijansom može se pretvoriti u pravu iscrpljujuću pustolovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, kriva nijansa pudera vrlo često daje suprotan efekt od onog kojeg smo željeli postići. Presvijetla nijansa pudera čini da vaše lice izgleda umorno, dok tamnija nijansa može ostaviti dojam “maske” na licu. No, ovo vas ne treba plašiti. Pronalazak savršene nijanse može biti veoma jednostavan uz par savjeta koje vam donosimo u nastavku.

 Otkrijte podton kože

O podtonu kože govorili smo i kod odabira savršene nijanse ruža što ukazuje na važnost ovog koraka. Na bočicama pudera vrlo često možemo pronaći oznake poput W, N i C - što nam otkriva za koji podton je koja nijansa. Tako će dame s toplim podtonom na policama posezati za puderom s oznakom W - warm (toplo), dame s hladnim birat će s oznakom C - cold (hladno), dok je N oznaka za neutralni podton. 
 
 Kako neutralizirati boju lica

Ono što mnoge dame traže su puderi koje će prekriti i neke nesavršenosti poput crvenila ili podočnjaka. Naime, ako želite prekriti tamne kolutove ispod očiju odlično će vam pristajati puderi s ružičastim ili breskvastim bazama, dok za prekrivanje crvenila odlično rješenje su puderi sa žutim bazama koji će savršeno neutralizirati boju lica.
 
 


 

Testiranje nijansi

Kako biste bile sigurne da upravo taj puder vama odgovara najbolje ga je isprobati na vlastitoj koži. Poznati svjetski vizažisti navode kako najbolje područje na koži za otkrivanje idealne nijanse je linija čeljusti. Uzmite dovoljno vremena i testirajte različite brendove i nijanse jer je ponuda iznimno bogata.

 


* * *
Naslovna fotografija: @rosieinc 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno