Korisni savjeti koji će vam pomoći da vam bude ugodno u štiklama cijeli dan - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Korisni savjeti koji će vam pomoći da vam bude ugodno u štiklama cijeli dan

Tekst:

Ana Rotim

STILSKI SAVJETI
29.5.2022.

Cipele s potpeticom daju posebnu dozu elegancije kako večernjem tako i dnevnom looku i jedan su od omiljenih artikala kada želimo postići sofisticiraniji izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bilo da se radi o onima s višom potpeticom, cipelama s platformom ili jedinstvenim sandalama štikle su komad obuće kojima ne mogu odoljeti mnoge dame. Unatoč činjenici da look začinjavaju glamurom, kada se radi o eventima koji mogu trajati dugo u noć izbor cipela s potpeticom može biti blagi izazov. Naime, potrebno je pronaći cipele koje osim što upotpunjuju naš cjelokupni izgled isto tako daju određenu dozu komfora. Upravo zbog toga kreirali smo kratki vodič koji će vam pomoći da se osjećate lagodno u štiklama satima.

Birajte cipele koje odgovaraju vašem stopalu

Osim što je bitno izabrati pravu veličinu cipele isto tako se treba staviti naglasak na širinu vašeg stopala. Naime, ako imate šire stopalo uska obuća može stvarati neugodni pritisak kojeg možda nećete osjetiti istog trenutka no vremenom se može pretvoriti u neizdrživu bol. Dok kod situacije uskog stopala široka obuća može izgledati labavo, stoga kod izbora cipela nemojte se samo fokusirati na izgled.
 Nanesite hidratantnu kremu

Prije obuvanja omiljenih cipela s potpeticom važan korak kojeg mnoge dame preskaču je hidratizacija stopala. Možete iskoristiti hidratizirajuću kremu, gel ili losion koji će nahraniti vaša stopala i pomoći vam da se ugodno osjećate.

Vježbajte hodanje

Trik hodanja od pete prema nožnim prstima omogućiti će vam da vaš hod izgleda veoma prirodno i pomoći da duže vremena izdržite u cipelama. Kod hoda savjet je da lagano hodate bez pretjeranog ubrzanja jer ćete tako manje opteretiti stopala.

Koristite uloške za stopala

Kako bi omogućili vašim stopalima što veću udobnost koristite posebne uloške za obuću kojim osim što smanjuju pritisak također zaustavljaju klizanje stopala.

 Odmorite se

Neprirodni položaj kao i pritisak na prednji dio stopala može prouzrokovati bol, stoga je najbolje ukoliko imate mogućnost sjedite i odmorite se. Tijekom sjedenja oslonite se na potpeticu tako da vam prednji dio stopala bude u zraku i nikako nemojte skidati cipele jer će ponovno obuvanje istih izazvati nelagodu.

Nemojte pretjerivati s visinom potpetice

Bilo da ste početnik ili su štikle vaš redovni saveznik kod kreiranja besprijekornog looka previsoka peta kod nekih dama može stvoriti veće opterećenje. Ako ste zaljubljenica u visoke potpetice onda birajte cipele koje imaju platformu ili koje su punjene memorijskom pjenom. Naime, cipele s platformom imaju manji nagib i omogućit će vam veći komfor.  

 

* * *
Naslovna fotografija: @nikamatic 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno