3 važna koraka za ispravnu njegu kože nakon ljeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 važna koraka za ispravnu njegu kože nakon ljeta

Tekst:

Nevena Divčić

ZDRAVLJE I NJEGA
6.9.2023.

Vrijeme je da nahranimo, obnovimo i hidratiziramo kožu nakon izloženosti suncu, soli i vjetru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njega kože nakon ljeta treba biti usmjerena na obnovu vlage, smirivanje iritacija i očuvanje zdravog izgleda kože. Evo kako to možete postići. Za vrijeme godišnjih odmora i najviših temperatura smo govorili o njezi kože tijekom ljeta, ako ste na umu imali te savjete – nahraniti kožu nakon ljeta će biti manji izazov.


Hidratacija

I iznutra i izvana. Koristite hidratantne kreme i ulja za tijelo koja će joj pomoći. Nastavite sa svojom redovnom rutinom njege kože. Kreme, serumi i ulja – sve za što ste sigurni da će nastaviti hraniti vašu kožu. Dovoljan unos tekućine je svakako prvi i najvažniji korak. Pored toga, ne zaboravite njegu usana, kako bi ste spriječili isušivanje i pucanje koji mogu biti posljedica izlaganja suncu.

 Zaštita od sunca

Iako niste izloženi suncu u istoj mjeri, kao dok ste na moru i jer ulazimo u hladnije periode godine – ne zaboravite SPF. Važno je da nastavite koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom. Prilikom odabira proizvoda za njegu kože i makeup proizvoda, birajte one koji sadrže SPF. 

 Ishrana

Na razočarenje ljubitelje brze hrane i alkohola, ne možemo preskočiti ovaj korak. Uravnotežena Ishrana koja podrazumijeva unos hranjivih tvari, voća, povrća i orašasti plodova će odigrati važnu ulogu u kombinaciji sa svim koracima koje smo naveli iznad.

 Ako primijetite bilo kakve promjene na koži, poput opeklina, pigmentacije i crvenila, posjetite dermatologa kako biste bili odgovorni prema svojoj koži i na vrijeme dobili svu neophodnu njegu.

***
Naslovna fotografija: @emilietommerberg

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno