4 savjeta za njegu kože tijekom ljeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 savjeta za njegu kože tijekom ljeta

Tekst:

Nevena Divčić

BEAUTY SAVJETI
28.7.2023.

Tijekom ljeta naša koža podnosi mnogo više nego što smo mi ponekad svjesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izložena je previsokim temperaturama, znojenju i povećanoj vlažnosti zraka. Svi ovi vanjski utjecaji se, ako ne odmah, u određenom momentu mogu negativno odraziti na stanje naše kože i zbog toga je neophodno da joj pružimo dodatnu njegu.
 

Redovna rutina njege o koži


Iako je neophodno da tijekom cijele godine brinemo o svojoj koži, kako lica, tako i ostatka tijela, u ljetnim mjesecima moramo napraviti dodatne korake. Analizirajte da li vam rutina i proizvodi koji inače koristite odgovaraju u ovom periodu te obratite pažnju na sastav i uputstva koja dolaze uz sredstva za čišćenje i njegu lica koje koristite.

 

              Foto: Pexels.com


Zaštita od sunca


Stalno i sve češće jedni druge napominjemo koliko je SPF važan i neophodan u našoj dnevnoj rutini. Proizvode za zaštitu od sunca nanosite prije izlaska iz kuće te ako ste izloženi sunčevim zrakama duži vremenski period ponovite nanošenje kreme kada to bude moguće

Nikako ne smijemo zaboraviti i ulogu koju imaju sunčane naočale, veliki šeširi i kačketi kada je riječ o zaštiti kože. Pored toga što ćete se uspješno zaštiti, dodatno ćete upotpuniti svoj ljetni outfit.


Foto: Pexels.com
                                                                                                                                                                                          

Hidratacija


Nikako ne smijemo zaboraviti i na to koliko je važno da svoju kožu hranimo i dovoljnim unosom vode. Previše kofeinskih ili alkoholnih pića bi se moglo negativno odraziti na našu kožu u ovom periodu. Pokušajte smanjiti njihov unos i zamijenite ih većom količinom vode. 

Ako vam predstavlja problem to što češće želite slatka pića ili jednostavno nešto što ima malo drugačiji okus, probajte s aromatiziranom vodom koja će vam pomoći u stjecanju novih navika.


Foto: Pexels.com

 

Ishrana 


Uz veliki izbor svježih i sezonskih namirnica – voća i povrća, pravilna ishrana nam ne bi trebala predstavljati veliki problem. Potrudite se smanjiti unos nezdrave, junk hrane i brojnih poslastica koje su nam u ljetnom periodu dostupne više nego u drugim periodima. 


Foto: Pexels.com

Iako nam je briga o vlastitom tijelu i koži jedan od prioriteta, dobro raspoloženje nije manje važno. Nemojte biti prestrogi prema sebi i uživajte u hrani koju volite, uz drage ljude.

***
Naslovna fotografija: @haileybieber

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno