Sarajevo Wine Weekend - zavirite na festival degustacije vina iz BiH i regiona koji slave važnost žene u vinskom svijetu...

Sarajevo Wine Weekend - zavirite na festival degustacije vina iz BiH i regiona koji slave važnost žene u vinskom svijetu

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
31.5.2022.

Nakon više od dvije godine pauze u održavanju festivala Sarajevo je bilo ovaj vikend domaćin finih vina i ekskluzivne gastronomske ponude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


33 vinarije iz BiH i regiona predstavile su više od 130 vinskih etiketa. Ove godine je Sarajevo Wine Weekend slavio žene. One su svakodnevno u vinogradima, od berbe pa sve do procesa obrade i dobijanja finalnog proizvoda. Festival je bio mjesto druženja žena iz svih branši, a koje istinski vole vina i druženje.
 Iz Slovenije ih je posjetila i udruga žena vinarki Women & Wine, koja je, zajedno sa organizatorima, dodijelila počasna priznanja vinarkama iz BiH, te novima članicama društva. Društvo će imati za cilj okupljanja sa raznim tematikama iz poslovnog svijeta, savjetima i humanitarnim djelima. Na festivalu je bila proglašena i ambasadorica projekta Dame i vino Lidija Žigić, predsjednica uprave NLB Banke BiH, a u tu čast ispred organizacije, Amir Beširević je otvorio i posebni pjenušac.

 Početak festivala je otvorila diplomatska posjeta, zajedno sa domaćinom Ambasadorom Republike Slovenije, Nj.E. Damijan Sedar. Diplomatski kor Bosne i Hercegovine je degustirao slovenačka vina i bh. delicije.

Slavlje je počelo već u petak, kao uvod u Sarajevo Wine Weekend, kada su se održale premijerne večere u omiljenim sarajevskim restoranima uz fina vina vinarki iz BiH i regiona i odlične delicije šefica i šefova kuhinja. Nakon završetka festivala druženje i slavljenje nastavilo se u Coloseum Clubu uz ženski bend Lezz Go, u čijem nastupu je uživalo više od 500 posjetitelja.
 Više fotografija otkrijte u nastavku.

 

***
Naslovna fotografija: Fina Vina PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno