5 razloga zašto posjetiti nadolazeći Sarajevo Wine Weekend festival - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 razloga zašto posjetiti nadolazeći Sarajevo Wine Weekend festival

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
14.10.2022.

Znamo da je u posljednje vrijeme manjkalo dešavanja koja nas potiču na druženje i upoznavanje sa novim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ukoliko u cijelu jednačinu dodate vrhunska vina i gastro delikatese, nema razloga za ne posjetiti ovogodišnje, dvodnevno izdanje Sarajevo Wine Weekenda - Sweet Sixten. Iz organizacionog tima festivala navode da iz godine u godinu nastoje zadržati kvalitet, prije kvantiteta, pa je broj vinskih izlagača ograničen na oko 50, a možemo očekivati i do 10 gastro izlagača.

Zašto vrijedi posjetiti Sarajevo Wine Weekend otkrijte u nastavku kroz 5 razloga koje je pripremio organizacioni tim Festivala.

 

Upoznajte nove ljude i povežite se sa drugim vinoljupcima
 

Festival je izvrsna prilika da izađete iz svoje komfor zone, upoznate nove prijatelje ili možda ugovorite sastanak koji će donijeti lijepu priliku u budućnosti. Sve je ljepše uz vino, posebno ono koje nemate priliku probati svakog dana, već je delikatesa sama za sebe.

 Naučite razlikovati vina, razgovarati o vinu i odabrati pravo vino za sebe
 

Kada priđete stolu izlagača na festivalu, dok vam toče vino, apsolutno svaki vinar rado će odgovoriti na vaša pitanja o okusu, mirisima, sljubljivanju tog vina. Ponudit će vam nekoliko različitih etiketa i objasniti njihove karakteristike. Tako ćete naučiti odabrati ono vino koje vam najbolje leži.Istražite nove kombinacije hrane


Sarajevo Wine Weekend, osim vinskog dijela programa, tradicionalno ugosti i vrhunske gasto izlagače. Neobične kombinacije namirnica poput onih koje se nalaze na menijima prestižnih restorana budu dostupne za uparivanje sa vinima koja degustirate pa je sam festival prilika da otkrijte nešto novo.

 Zabavite se
 

Dvodnevni festival završit će afterparty-em u Coloseum Clubu u Sarajevu gdje se tradicionalno okupe organizatori, izlagači i gosti kako bi uz lijepu zabavu okončali druženje. Ulaz u Coloseum Club je besplatan.

 Jednostavno uživajte
 

Provedite dva dana festivala okruženi pozitivnom energijom, druženjem, vrhunskim vinima i hranom. Naučite nešto novo o vinu, zavrtite čašu i osjetite mirise pretočene iz boce koji se još uvijek kriju. Probudite hedonistu u sebi, a svaki gutljaj i zalogaj hrane uzmite polako. Živite!

 

***
Foto: Sarajevo Wine Weekend PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno