Sarajevo: Petak i subota su rezervisani za party, filmove i pozorište - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Petak i subota su rezervisani za party, filmove i pozorište

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
17.5.2024.

Sunčani vikend je pred nama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U Sarajevu se i ovog vikenda odvijaju događaji koji će zadovoljiti različite ukuse ljubitelja umjetnosti i filma, ali i obradovati one koji žele na party. Predstavu “Stotinu malih smrti” nastalu na osnovu adaptacije proznih djela Semezdina Mehmedinovića (Memed, crvena bandana i pahuljica, Ovo vrijeme sada, Autoportret s torbom i Sarajevo Blues) gledajte večeras u SARTRu.

Legendarni pijanist Ivo Pogorelić, čija su virtuoznost i jedinstveni pristup klasičnoj glazbi obilježili muzičku scenu, dolazi 18. maja u Narodno pozorište Sarajevo.

 U istom duhu kulturne raznolikosti, kino Meeting Point domaćin je "Dana europskog filma", gdje će se prikazati nezaboravni filmski naslovi.

 Već 19.5., uživajte u komediji "Neither with you (Seveled)", koja priča o neočekivanom savezu između intelektualca i bivše striptizete, naglašavajući iznenađujuće aspekte ljudskih odnosa u svjetlu smrtnosti.

Večer prije, 18.5., očekuje vas dokumentarac "Io sto bene" (Imadova mladost), koji oslikava životne priče kroz jedinstveni pogled djeteta, naglašavajući snagu ljudske izdržljivosti i nadu u bolje sutra.


Neko je rekao party? 

Partijada.ba najavila je svoj prvi open air event na spektakularnoj lokaciji - Park Prinčeva. Rezervišite 18.05. i pripremite se za super atmosferu uz talentovanog MENE koji će biti u glavnoj ulozi i predvoditi lineup.

 Iste večeri u clubu Mash na plesnom podiju vas očekuje afro beat, ulaz je besplatan, a party počinje u 18h. 

 Will you meet us on the dance floor? 

* * *
Naslovna fotografija: @leleberlin

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno