Sarajevo Street Style: Proljeće stiže u grad - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Street Style: Proljeće stiže u grad

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
20.3.2023.

5. modni izvještaj s ulica Sarajeva na fashion način najavljuje da proljeće stiže u grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sarajevo Street Style je priča nastala s idejom da pokažemo kakva to stilska izdanja vladaju ulicama grada. Niti jedna metropola u svijetu nema zaokruženu modnu kulturu bez street style izdanja, a naš cilj je bio da upravo tu kulturu predstavimo i kroz modu bh. zaljubljenika u stil.

 Svaki naredni izlazak na ulice naše novinarke Emine i fotografkinje Enide postaje sve zanimljiviji. Da se primijetiti da pratite naše objave na društvenim mrežama i s osmijehom čekate da vašu kombinaciju zabilježi naš objektiv. 


 

Emina Smaka, novinarka Bonjour.baNešto odvažnija color paleta nas čeka u ovom izdanju Street Stylea. Mnogi su se odlučili za komade u svijetlim nijansama, dodali komad u upečatljivoj boji, a trendi komadi su se isticali kroz svaki look. 

 


 

Modni stručnjaci predviđaju da će nas ove proljeće/ ljeto sezone čekati popularizacija crvene boje. Odavno nije bila na radaru zaljubljenika u modu pa nas raduje vidjeti kakva nas to izdanja očekuju. Primijetili smo da na ulicama Sarajeva vlada interesovanje za ovu boju pa smo je mogli vidjeti kako kroz odjevne komade, tako i kroz modne dodatke. 

 Jedan od najpopularnijih trendova trenutno je svakako i jeans midi suknja pa nam je bilo drago 'uloviti' look koji uključuje ovaj komad.

 


 

Veseli nas što već sada, kroz naše šetnje vidimo prihvatanje učešća u našoj street style priči. Kolektivno, polako, budimo svijest o značaju ovog projekta na modnu kulturu BiH. Ono što se posebno ističe u ovomjesečnom izvještaju je da se i muški dio ekipe odvažio na fotografisanje. Tako da je ovaj izvještaj najraznolikiji do sada. 

 Veselimo se vidjeti više vas koji nas čitate na ulicama grada, kako bismo vaše, provjereno zanimljive kombinacije pokazali svijetu. Ukoliko ste propustili naš izlazak na ulice ovaj put, savjetujemo da pratite objave na našim @bonjourba_ i @sarajevo.streetstyle profilima za novi datum fotkanja Sarajevo Street Style izdanja. 

Say Bonjour! 

 

Sarajevo Street Style by Bonjour.ba 

 

* * * 
Fotografije: Enida Kajević za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno