U Sarajevu održana RACE FOR THE CURE utrka, koja je okupila 10.000 građana i građanki - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

U Sarajevu održana RACE FOR THE CURE utrka, koja je okupila 10.000 građana i građanki

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
2.10.2023.

U Sarajevu, 1. oktobra 2023. godine, održana je 16. "Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure" za koju je ove godine registrovano 10.000 građana okupljenih u 261 tim. Prikupljeno je rekordnih 200.000 maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uz Sarajlije danas su život na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada slavili i gosti iz cijele BiH koji su stigli u organizaciji Think pink – Zajedno smo jedno i udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke iz više od 50 gradova i općina.
Rezultati  suosjećanja koje su pokazali građani, na manifestaciji čiji je cilj osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, bit će paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu.

Novac prikupljen od registracija u potpunosti će biti utrošen i za besplatne mamografske preglede koje organizacija Think pink obavlja u čitavoj Bosni i Hercegovini, te psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama, edukaciju građana o ovoj bolesti, te druge aktivnosti kojima se ukazuje na važnost preventivnih pregleda.

 Nakon zagrijavanja uz fitness instruktoricu Lejlu Šebić i zumbu sa Jasminom Begovićem održane su dječja trka i trka za rekreativce
. Šetnju  na kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada građana predvodilo je više od 500 žena u roza majicama, heroina koje su preživjele karcinom dojke.
U zabavnom dijelu programa nastupili su Maid Hećimović, mažoretkinje iz Mostara, Sarajevo Drum Orchestra i DJ Muki.
Organizatori su izrazili zahvalnost svim registrovanim građanima, sponzorima, medijskim partnerima i ambasadorima projekta koji su dali veliki doprinos najvećem društveno odgovornom događaju u BiH.

 

* * *
Foto: RACE FOR THE CURE PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno