Budite dio Sarajevo Photography Festivala: Otvoreni poziv za sve fotografe - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Budite dio Sarajevo Photography Festivala: Otvoreni poziv za sve fotografe

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
13.3.2024.

Sarajevo Photography Festival najavljuje OTVORENI POZIV za treće izdanje konkursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U ovom historijskom periodu, vaše priče su važnije nego ikada, bez obzira ko ste ili gdje živite u svijetu. U trenucima koji zahtijevaju pričanje, fotografi stoje kao svjedoci. Kako biste svoj rad podijelili s drugima možete se prijaviti u 8 različitih kategorija:

  • portretna fotografija
  • dokumentarna fotografija
  • život
  • moda
  • konceptualna fotografija
  • pejzažna fotografija
  • vjenčanja
  • mobilna fotografija.

 Sarajevo Photography Festival služi kao platforma za isticanje doprinosa posvećenih pojedinaca koji uporno dokumentuju, iznoseći na vidjelo neotkrivene probleme, informišući javnost i stvarajući promjene. Radi njih svake godine daju sve od sebe da podrže stvaranje fotografske priče koja obuhvata glas svakoga, od studenata fotografije do profesionalaca.


Armin Grača, Grand Prix Sarajevo Photography Festivala 2023.


"Intersection je mjesto susreta različitih vizija, stilova i perspektiva. Ove godine poslaćemo važne poruke, podsticati nove početke, razvijati dijalog i učiti zajedno. Naš cilj je jačati veze unutar zajednice, stvarati mostove između lokalnih i međunarodnih autora i institucija, te ojačati međusobnu povezanost koju smo pokušavali jačati od početka festivala. Želimo dijeliti iskustva i učiti iz izazova s kojima se suočavamo, pokazujući snagu naše scene i važnost razmjene i otvorenosti prema novim perspektivama i idejama. Iako ne možemo konkurirati velikim organizacijama u smislu produkcije, vjerujemo da naša predanost i kreativnost mogu pomjeriti granice. Organizacija festivala je zahtjevan i vrlo složen proces, ispunjen lekcijama iz svakodnevnih uspjeha i neuspjeha, koji su na kraju najvrednije lekcije. Zahvalni smo svima koji nas podržavaju i ohrabruju da pomjeramo granice s ovogodišnjim programom. Radujemo se vašim prijavama i veselimo se susretu s vama, stoga planirajte svoj dolazak na vrijeme." - Jelena Janković, direktorica programa.

 Pobjednici ovog fotografskog priznanja ne samo da dobijaju novčane nagrade i priliku da njihov rad bude izložen, već također dobijaju izloženost evropskoj zajednici i šire. Nagradu Grand Prix: 2.000 EUR novčane nagrade.

* * *
Foto: PR
Naslovna fotografija: @sarajevophotographyfestival

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno