Zaljubljenici u fotografiju, pozor! Zvanično su otvorene prijave za Sarajevo Photography Award. - Bonjour.ba - bh.lifest...

Zaljubljenici u fotografiju, pozor! Zvanično su otvorene prijave za Sarajevo Photography Award.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
12.4.2022.

Od danas su otvorene prijave za prvo izdanje Sarajevo Photography Award i Sarajevo Photography Festivala koji će se održati od 13.5. do 15.5.2022. godine u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Takmičenje je internacionalno i daje priliku fotografima svih uzrasta, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave javnosti, te osvoje vrijedne nagrade. Konkurs će biti otvoren do 30.4.2022. godine, a fotografi će se takmičiti u 8 kategorija fotografije: dokumentarna fotografija (reportaža), portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, reklamna fotografija te pejzaž/urbani pejzaž.

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 14. maja u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od 5.000 KM.

Pored takmičarskog dijela, Festival će obuhvatiti i stručna predavanja iz oblasti vizualnih umjetnosti koja će biti otvorenog tipa i besplatna za sve zainteresovane.

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu možete naći na www.sarajevophotofest.com i društvenim mrežama festivala: Instagram i Facebook.
 


* * *
Naslovna fotografija: Sarajevo Photography Festival

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno