Poslovni stil: 27 kombinacija koje su birali posjetitelji 6. Sarajevo Marketing Summita

STREET STYLE
24.10.2019.

U Sarajevu je jučer pred više od 500 učesnika održan 6. Sarajevo Marketing Summit, konferencija koja okuplja domaće i regionalne marketinške stručnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Master Your Growth' tema je summita na kojem smo kroz prezentacije uspješnih marketara dobili odgovor na pitanje kako brend može rasti u regiji, kako uz digital marketing kreirati snažnu kulturu, koje su vještine tražene u marketingu, kao i kako pravilno odrediti vrijednost proizvoda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupci ne kupuju proizvode, oni kupuju benefite koje nose ti proizvodi i koje im prodavač nudi.“ – jedna je od rečenica koja je privukla pozornost svih sudionika, a  koju je na svoju svog izlaganja istaknuo i Tomasz Stec iz Simon & Kucher & Partners, consulting agencije.

Uz Tomasza, primjere dobre prakse istaknuli su i: Boštjan Jerončič (Incom), Lovre Verhovšek (Deloitte), Jusuf Jamakosmanović (Turkish Airlines), Nedim Muratović (Philip Morris International), Nedeljka Janković (Atlantic Grupa), Mila Zovko (Podravka), Nađa Lutvikadić-Fočo (BH Telecom), Dalila Zeljković ( Symphony), kao i Latifa Imamović (Klika), Edin Mehić (Posao.ba) te Almir Hodžić (Marketing Superstar 2018). 

Inspirirani riječima predavača koji potiču na izlazak iz comfort sezone i konstantno ulaganje u vrijednosti brenda i kupce, pauze između predavanja koristile su se za razgovor o naučenim lekcijama, poslovnim planovima do kraja godine, ali i tezama koje smo s predavanja potpuno štreberski zapisali u CHICovnik (P.S. čije izdanje za 2020. godinu željno iščekujemo). 

Uz to, mi smo ih iskoristili i kako bismo pokazati kako to izgleda poslovna moda u potpisu domaćih marketing i brend stručnjaka te uz fotografkinju Enidu Kajević foto dokumentirali neke od zanimljivijih izdanja s konferencije. Uz veliku popularnost plisiranih suknji, klasičnih bijelih košulja i tenisica kao idealnog kontrasta office kombinacijama, dame su često birale i nešto opuštenije verzije odijela, kao i statement modne dodatke u boji. Muškarci su birali opuštene i moderne kombinacije hlača, majica s printom te sakoa koje su dodatno začinili odabirom čarapa s printom i nakita zanimljivog dizajna. Pogledajte.

 

Ana Ćavar i Dijana Ćavar

Minela Vilić 

Milica Vladić Vojaković

Andrea Tomašević Kolenda

Samira Muratović

Azra Jahić 

Adna Mrguda

Berina Belkić i Ejub Kučuk

Ajla Hašimbegović i Lejla Murtić

Adela Alibašić

Tatjana Paunoski i Boris Bjelotomić 

Jelena Gligić

Idna Mačkić 

Ilma Jakubović 

Elma Pašić

Danijela Spajić i Eugenija Grubeša

Admira Maslić 

Tatjana Paunoski i Amina Čeliković

Nejla Manov

Erna Saljević

Sanel Kličić i Ena Muraspahić

STREET STYLE , 24.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Enida Kajević za BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno