Sarajevo pokreće promjenu: Pridružite se LOOP Konferenciji za održivu budućnost - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo pokreće promjenu: Pridružite se LOOP Konferenciji za održivu budućnost

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
9.5.2024.

Sarajevo postaje epicentar cirkularne (r)evolucije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini održat će se 14. maja 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu. Konferenciju organizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, s ciljem da okupi sve relevantne aktere, entuzijaste i stručnjake kako bi se što bolje upoznali sa oblasti cirkularne ekonomije.
Organizovan pod nazivom LOOP: Innovate, Collaborate, Transform, nastoji istaknuti inovativna rješenja, najbolje prakse i transformativne ideje za održivu budućnost.

Konferencija je zamišljena kao jednodnevni događaj na kojem će vrhunski predavači iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske i Srbije, približiti bh. javnosti različite aspekte cirkularne ekonomije, dok će uspješne kompanije koje primjenjuju cirkularne poslovne modele u regiji i Evropskoj uniji podijeliti svoja iskustva.
Harald Friedl, Samsurin Welch, Drago Cmuk, Maja Halilović samo su neki od eksperata koji će govoriti i prenijeti svoja iskustva na konferenciji. Sudionici će istražiti praktične i skalabilne inicijative u različitim sektorima, od dizajna proizvoda do upravljanja i smanjenje otpada.

Cilj je pružiti sveobuhvatan pregled cirkularne ekonomije, naglašavajući pozitivan učinak koji može imati na održivost okoliša, upravljanje resursima, održivi razvoj u zemlji, kao i potaknuti na promjenu i prihvaćanje najboljih cirkularnih pristupa za rješavanje problema degradacije okoliša i promicanje odgovorne potrošnje.
Također, služit će kao platforma za poticanje suradnje među različitim sudionicima, uključujući kompanije, kreatore politike, istraživače i zagovornike zaštite okoliša.

Očekuje se prisustvo predstavnika malih i srednjeg poduzetništva, akademske zajednice, poslovnog društva, državnih i entitetskih institucija te medija iz Bosne i Hercegovine i regije.

Registrujte se ovdje i osigurajte svoje mjesto, a detaljnu agendu kao i više informacija o govornicima možete potražiti na ovom linku.

Bosna i Hercegovina je na pragu prekretnice i ovo je poziv svima da se pridruže revoluciji! Spremni ste za promjenu? Pridružite se prvoj konferenciji o cirkularnoj ekonomiji!

Za više informacija, možete kontaktirati: [email protected], +387 62 551 113

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno